Skip to main content

Publikacije

Podjetništvo, inovativnost, tehnološki razvoj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
  • Slovenski podjetniški observatorij 2015

Slovenska podjetja in značilnosti start-up ekosistema

V okviru knjižne zbirke Slovenski podjetniški observatorij je izšla nova znanstvena monografija z naslovom Slovenska podjetja in značilnosti start-up ekosistema, ki so jo pripravili raziskovalci Inštituta za podjetništvo in management malih podjetij na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru. V njej avtorja, prof. dr. Dijana Močnik in mag. Matej Rus, poleg temeljite analize podatkov o slovenskih podjetjih in samostojnih podjetnikih ter primerjave z Evropsko unijo, proučujeta slovenska start-up podjetja in njihov ekosistem, v okviru česar je bilo podrobno analiziranih 156 start-upov, ki so ustrezali postavljenim kriterijem za inovacijsko gnana podjetja.

  • Slovenski podjetniški observatorij 2014

Slovenska podjetja in okoljski vidiki poslovanja

V okviru knjižne zbirke Slovenski podjetniški observatorij je nastala nova znanstvena monografija z naslovom Slovenska podjetja in okoljski vidiki poslovanja, ki so jo pripravili raziskovalci Inštituta za podjetništvo in management malih podjetij na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru. V njej avtorji, prof. dr. Miroslav Rebernik, prof. dr. Dijana Močnik in doc. dr. Barbara Bradač Hojnik, poleg temeljite analize podatkov o slovenskih podjetjih in samostojnih podjetnikih ter primerjave z Evropsko unijo opozarjajo tudi na stanje na področju okoljskih inovacij v Sloveniji.

  • Slovenski podjetniški observatorij 2013

Stanje slovenskega podjetništva in izzivi izobraževanja za podjetnost

V okviru knjižne zbirke Slovenski podjetniški observatorij je izšla nova znanstvena monografija z naslovom Stanje slovenskega podjetništva in izzivi izobraževanja za podjetnost. V njej avtorji prof. dr. Miroslav Rebernik, prof. dr. Karin Širec in prof. dr. Dijana Močnik ob natančnem pregledu podjetniške demografije opozarjajo na osrednjo vlogo in pomen podjetniškega iztobraževanja, ki ga lahko zagotavljajo visokošolske ustanove, saj so prav izobraženi podjetni posamezniki tisti, ki lahko k  uspešnosti podjetij največ prispevajo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Internacionalizacija in tuje neposredne investicije