Skip to main content

Na sejmu EXPO REAL 2019 tudi slovenski investicijski projekti

| PR

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo tudi letos prisotna na največjem evropskem investicijsko-nepremičninskem sejmu EXPO REAL 2019 v Münchnu. Med 7. in 9. oktobrom 2019 bo na svojem razstavnem prostoru v osrednji hali B2 skupaj s sorazstavljavci tujim investitorjem Slovenijo predstavila kot zeleno, kreativno in pametno državo tudi na področju nepremičninskih investicijskih projektov. Vzporedno s predstavitvijo bo na razstavnem prostoru potekal tudi promocijski dogodek za tujo poslovno javnost, na katerem bo predstavljena Slovenija kot primerna lokacija za tuje investicije.

Fotografija: Razstavni prostor SPIRIT Slovenija na sejmu Expo Real 2018/HS.

Investicijsko nepremičninski sejem EXPO REAL v Münchnu poteka že od leta 1998 ter velja za največji in najodmevnejši investicijsko-nepremičninski sejem na območju Evropske unije. Lani se je na 64.000 kvadratnih metrih v šestih sejemskih halah predstavljalo 2095 razstavljavcev iz 41 držav, v času sejma je potekal bogat konferenčni program z več kot 500 uglednimi govorci, našteli pa so več kot 45.000 obiskovalcev iz 73 držav. Letos organizatorji poleg povečanja razstavnega prostora napovedujejo tudi večje število razstavljavcev in obiskovalcev. Rdeča nit letošnjega sejma bodo inovacije, spremljevalni konferenčni program pa bo vsebinsko pokrival vroče teme, kot so Brexit, hitra urbanizacija na Kitajskem, nujnost gradnje dostopnih namestitev in podobno.

SPIRIT Slovenija je sredi marca objavila javno povabilo za nabor in izbor tržno zanimivih investicijskih projektov za skupno sejemsko predstavitev na mednarodnem investicijsko-nepremičninskem sejmu Expo Real 2019. Tako bodo na 88 kvadratnih metrih slovenskega razstavnega prostora v hali B2 svoje investicijske projekte predstavili naslednji sorazstavljavci:

  • Konzorcij razvojnih agencij Vzhodne regije,
  • Razvojna agencija ROD Ajdovščina in
  • DUTB d. d.

Letos je agencija predstavitev na tem sejmu nadgradila. Tako bo ob robu sejemskega nastopa 7. oktobra 2019 v središču Münchna v sodelovanju s predstavništvom Slovenske turistične organizacije v Nemčiji potekal dogodek, na katerem bo Slovenija hkrati prikazana kot dobra investicijska priložnost in odlična turistična destinacija, s čimer naj bi dodatno spodbudili investitorje za vlaganja v projekte na posameznih destinacijah. Naslednji dan, 8. oktobra 2019, pa bo na slovenskem razstavnem prostoru potekal tudi promocijski dogodek za tujo poslovno javnost, na katerem bo podrobneje predstavljena Slovenija kot primerna lokacija za tuje investicije in zanimivi investicijski projekti. SPIRIT Slovenija pa je letos pripravil tudi brošuro investicijskih projektov, ki se predstavljajo na slovenskem razstavnem prostoru.

*****

SPIRIT Slovenija že vrsto let aktivno sodeluje na izbranih investicijsko-nepremičninskih sejmih v tujini ter na ta način izvaja aktivno promocijo slovenskega investicijskega okolja tudi preko predstavitev zanimivih investicijskih projektov na specializiranih sejmih v tujini.

******

Več informacij: Lidija Vinkovič, odnosi z javnostmi, T: 01 589 18 75, M: 041 867 975, E: lidija.vinkovic@spiritslovenia.si