Skip to main content

Zmagovalke 23. tekmovanja Mladi podjetnik so dijakinje Ekonomske šole Ljubljana

| PR

Zmagovalke letošnjega tekmovanja Mladi podjetnik, ki ga organizira GEA College, Fakulteta za podjetništvo v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT Slovenija, so štiri dekleta z Ekonomske šole Ljubljana, ki so pod mentorstvom ge. Irene Babič Vrečar pometle z vso konkurenco. Ema Nartnik, Pia Pavičić, Lara Lavrih in Sonja Kojić so s svojo zapetnico Parfis, v katero uporabnik zlije parfum in se nadišavi kadar koli želi, med vsemi udeleženimi najbolj prepričale komisijo.

Zmagovalke 23. tekmovanja Mladi podjetnik so dijakinje Ekonomske šole Ljubljana

Foto: Z leve proti desni: Pia Pavičić, Ema Nartnik, mentorica  Irena Babič Vrečar, Sonja Kojić, Lara Lavrih

Letošnjega tekmovanja, že 23. po vrsti, se je udeležilo 47 dijakov oz. 15 tekmovalnih skupin. Dijakinje in dijaki so morali v 15-ih minutah predstaviti svoj projekt šest članski komisiji, ki so jo predstavljali Vera Nunič iz Tehnološkega parka Ljubljana, direktorica GZS ZOR Marta Turk, mag. Mojca Skalar Komljanc iz SPIRIT Slovenija, Andrej Šolinc iz CEED Mreže ter predavatelja z GEA College doc. dr. Mitja Jeraj in Iztok Sila, MBA.

Dekleta iz zmagovalne ekipe so za nagrado prejele enoletno šolnino za študij Podjetništva na GEA College - Fakulteti za podjetništvo. Ema Nartnik, Pia Pavičić, Lara Lavrih in Sonja Kojić so ob zaključku poudarile, da jim tovrstni projekti poleg delovnih navad prinesejo spoznanje, da, kot so se same izrazile: »Imeti podjetje ni mala malica. Prav na takšnih tekmovanjih se iz komentarjev strokovnjakov največ naučimo,« so še dodale. Na vprašanje, kaj si predstavljajo pod besedo podjetništvo pa so soglasno odgovorile: »Iskanje inovativnih rešitev za probleme.« Njihova zapestnica  Parfis je torej odgovor na vprašanje, kaj storiti, ko se vaš zjutraj nanešeni parfum razdiši, vi pa bi želeli kasneje v dnevu pred kakšnim sestankom ali srečanjem lepo dišati. Inovativno, drzno, in drugačno.

Njihova mentorica Ireno Babič Vrečar je dejala, da so odzivi dijakov  na takšna tekmovanja izjemno pozitivni. »Zdi se mi, da naše hodnike vse bolj preplavlja podjetniški duh in tega smo vsi zelo veseli. Takšna tekmovanja so se izkazala kot neprecenljiva izkušnja, saj opažam precejšen porast v interesu za podjetništvo med mladimi.«

A tudi ostale ekipe, predvsem preostali super-finalisti, so navdušili z odličnimi idejami ter zanimivimi predstavitvami. V super finale so se uvrstili še dijaki iz Srednje šole za gostinstvo in turizem v Celju, ki so predstavili Wireless Charging Pad, dijaki Srednje elektro-računalniške šole iz Maribora s svojim Partnerskim programom ter skupina dijakov z Ekonomske šole Ljubljana, ki so razvili tablo Krotla.

*****