Skip to main content

SPIRIT Slovenija pripravlja dva dogodka za obstoječe tuje investitorje v Sloveniji

| PR

Prihodnji teden bosta pod okriljem SPIRIT Slovenija v kongresnem centru na Brdu pri Kranju potekala dva dogodka, namenjena obstoječim tujim investitorjem v Sloveniji. Dogajanje v torek, 27. novembra 2018, se bo pričelo z 2. raziskovalnim srečanjem za podjetja s tujim in mešanim kapitalom na temo novih gradnikov uspeha v svetu hitrih sprememb, in se nadaljevalo s slavnostno podelitvijo nagrad Invest Slovenia FDI Award 2018 najboljšim tujim investitorjem v naši državi.

Tuje neposredne investicije so pomemben dejavnik gospodarske rasti vsake države, saj zagotavljajo njeno konkurenčnost in učinkovitost, zato se SPIRIT Slovenija v okviru svojih aktivnosti namenjenih privabljanju tujih potencialnih investitorjev intenzivno ukvarja tudi s tujimi investitorji, ki so že prisotni v naši državi. Tako je razvil program Nadaljnja rast in razvoj podjetij s tujim in mešanim kapitalom, čigar namen je individualna obravnava v naši državi že prisotnih tujih investitorjev ter skrb za njihovo rast in nadaljnji razvoj. S partnerskim sodelovanjem si agencija prizadeva identificirati njihove potrebe na področju rasti in razvoja, njihovo pozicijo znotraj matere in njihove potrebe oziroma težave v poslovnem okolju ter jim pri tem nuditi pomoč.

Na fotografiji: 1. raziskovalno srečanje podjetij s tujim in mešanim kapitalom septembra 2017. Foto: SPIRIT Slovenija/LV

2. raziskovalno srečanje podjetij s tujim in mešanim kapitalom bo v dvorani Splendens s pričetkom ob 17. uri.

Vodilna nit letošnjega 2. raziskovalnega srečanja bodo novi gradniki uspeha v svetu hitrih sprememb. Svoje izkušnje in poti do svojega globalnega uspeha bodo z vodilnimi in vodstvenimi kadri iz podjetij s tujim in mešanim kapitalom delili mag. Sara Isakovič, prejemnica srebrne olimpijske medalje, magistra psihologije in TEDx govornica, David Lampitt, izvršni direktor mednarodnega podjetja Sportradar iz Švice, dr. Jožica Rejec, predsednica uprave Domel d. o. o. v letih 2006 -2017 in dr. Nejc Škoberne, soustanovitelj in komercialni direktor podjetja Genialis d. o. o. Rdeča nit prvega raziskovalnega srečanja podjetij s tujim in mešanim kapitalom lani, ki je požel veliko navdušenja med udeleženci, je bila umetnost inovativnega iskanja in razvoja pravih sodelavcev ter visoka zavzetost zaposlenih, ki s podporo vodstva lahko razvijajo svoje notranje potenciale ter s tem prispevajo tudi k razvoju podjetja.

Na fotografiji: Nagrajenci Invest Slovenia FDI Award 2017. Foto: SPIRIT Slovenija/LV

Podelitev nagrad Invest Slovenia FDI Award bo v dvorani Grandis s pričetkom ob 19.30.

V nadaljevanju bo agencija že trinajstič po vrsti podelila priznanja Invest Slovenia FDI Award najboljšim tujim investitorjem v Sloveniji, in sicer v naslednjih štirih kategorijah: raziskovalno-razvojna naravnanost in uspešni poslovni rezultati, najboljši zaposlovalec v regiji, dolgoročna prisotnost v regiji ter logistični center. Lani so priznanja prejela podjetja Titus iz Dekanov v kategoriji najboljši zaposlovalec v regiji; Isokon iz Slovenskih Konjic v kategoriji dolgoročna prisotnost v regiji; LPKF v kategoriji raziskovalno-razvojna naravnanost in odlični poslovni rezultati ter Kuehne + Nagel v kategoriji logistični center.

Nagrade Invest Slovenia FDI Award, ki jih SPIRIT Slovenija podeljuje že od leta 2006, dopolnjujejo širšo slovensko strategijo za privabljanje tujih neposrednih investicij, ki sodi med prednostna področja. Slavnostna prireditev ni le prepoznanje tujih investitorjev, ki so bistveno prispevali k razvoju slovenskega gospodarstva, temveč prijeten dogodek za druženje podjetij s tujim kapitalom v Sloveniji ter podpornega okolja in pomembnih institucij s področja mednarodnega gospodarstva.

Programa obeh dogodkov sta priložena.

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni na oba dogodka. Zaradi lažje organizacije vas prijazno prosimo, da nam svoj prihod najavite na 041 867 975 ali na lidija.vinkovic@spiritslovenia.si najkasneje do petka, 23. 11. 2018. Veselimo se srečanja z vami!

Več informacij: Lidija Vinkovič, odnosi z javnostmi, T: 01 589 18 75, M: 041 867 975, E: lidija.vinkovic@spiritslovenia.si