Skip to main content

SPIRIT Slovenija predstavlja slovensko gospodarstvo in investicijske priložnosti na World Business Forum 2018

| PR

World Business Forum WOBI 2018 tudi letos gosti svetovno priznane voditelje in strokovnjake uspešnih mednarodnih korporacij, raziskovalnih inštitutov, univerz in drugih institucij. Tudi letos na dvodnevnem dogodku, ki vsako leto privabi več kot 2.800 posameznikov, ki jim je skupna strast do posla in novih znanj, SPIRIT Slovenija na svojem razstavnem prostoru predstavlja slovensko poslovno in investicijsko okolje.

Tudi letos na dvodnevnem dogodku, ki vsako leto privabi več kot 2.800 posameznikov, ki jim je skupna strast do posla in novih znanj, SPIRIT Slovenija na svojem razstavnem prostoru predstavlja slovensko poslovno in investicijsko okolje.

World Business Forum letos praznuje 15 let delovanja, v katerih je njegovim snovalcem  z najbolj vplivnimi poslovnimi misleci uspelo predstaviti najnovejše ideje na področju vodenja, s čimer so pripomogli k rasti in razvoju številnih voditeljev in njihovih organizacij. Tudi letos je dogodek privabil več kot 2.800 vodstvenih kadrov in več kot 500 podjetij iz 15 držav. Svetovno vplivne osebnosti – direktorji, podjetniki, inovatorji, športniki in drugi vplivni posamezniki - udeležencem predstavljajo najnovejša znanja, trende in izkušnje s področij vodenja, upravljanja, strategij, čustvene inteligence, kreativnosti, inovativnosti in marketinga.

Letošnji govorci, med katerimi so Daniel Goleman, psiholog in vodilna avtoriteta na področju čustvene inteligence, Alan Mullaly, nekdanji predsednik in izvršni direktor podjetja Ford, Daniel Lamarre, predsednik in CEO Cirque du Soleil, Javier Zanetti, nogometaš in manager in številni drugi, predstavljajo ideje in možnosti sprememb načina razmišljanja, snovanja strategij, vodenja, spodbujanja inovativnosti, kreativnosti in motiviranja zaposlenih. Vse to so izzivi, ki čakajo podjetja in organizacije, če se želijo prilagoditi in biti uspešni v digitalni dobi,  v kateri tehnološki napredek s svetlobno hitrostjo spreminja načine vodenja in delovanja, tradicionalno poslovanje pa postaja zastarelo in v kateri tradicionalne sestavine poslovanja kot so gotovost, redkost in hierarhija vedno bolj nadomeščajo hitrost, obilje in poslovna ter socialna omrežja. Tako je denimo Alan Mulally, eden najbolj prodornih in uspešnih menedžerjev na svetu, v svojem predavanju poudaril, da je za uspeh v poslu ključna vrhunska ekipa sodelavcev, ki z navdušujočo vizijo in jasno zastavljeno strategijo za dosego poslovnih ciljev vedno postavlja človeka na prvo mesto. Kot je dejal je nujna vključenost prav vsakega posameznika v načrte podjetja, saj bo to le ob medsebojnem spoštovanju, pomoči in podpori vseh zaposlenih lahko dosegalo vrhunske rezultate.

SPIRIT Slovenija se dogodka aktivno udeležuje že vse od leta 2012. Italija je ena najpomembnejših trgovinskih partneric Slovenije, saj je že nekaj let na drugem mestu tako po izvozu kot uvozu blaga. O tem, da je slovensko poslovno okolje za italijanska podjetja precej zanimivo, dokazuje tudi podatek, da je bilo v zadnjih petih letih v Sloveniji ustanovljenih več kot 1000 podjetij z italijanskim kapitalom, Italija pa je tudi peta najpomembnejša investitorica v Sloveniji, z 1.129,6 milijona EUR vrednosti neposrednih naložb leta 2017, kar je 362,2 mio EUR več kot leta 2013.

Glede na jasno izkazan potencial, ki ga italijansko gospodarstvo predstavlja za Slovenijo, je Italija ena od prednostnih držav za izvajanje trženjskih aktivnosti SPIRIT Slovenija. Agencija tako na svetovnem gospodarskem forumu tudi zaradi mednarodne udeležbe predstavlja slovensko gospodarstvo in Slovenijo kot zanimivo lokacijo za tuje neposredne investicije ne le italijanski, temveč tudi svetovni poslovni javnosti.

 

*****

 

Foto: arhiv Wobi

Več informacij: Lidija Vinkovič, odnosi z javnostmi, T: 01 589 18 75, M: 041 867 975, E: lidija.vinkovic@spiritslovenia.si