Skip to main content

Še nekaj dni do seminarja "Kako poslovati s Katarjem"

| PR

SPIRIT Slovenija, javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma, v sodelovanju s Slovensko Katarskim združenjem organizira poslovni seminar “Kako poslovati s Katarjem - Business Road to Qatar.“ Dogodek bo v petek, 24. maja 2013, v Kongresni dvorani Kristalne palače v Ljubljani (BTC, Ameriška ulica 8), s pričetkom ob 9. uri.

Cilj seminarja, ki je namenjen podjetjem in vsem ostalim, ki jih zanima poslovanje s Katarjem, je udeležence informirati o poslovanju v Katarju in predstaviti številne poslovne možnosti, ki jih ponuja eno izmed najuspešnejših gospodarstev na svetu ter omogočiti mreženje med udeleženimi podjetji.  Trenutno je prijavljenih že več kot 140 udeležencev.

Na seminarju bosta ugledna strokovnjaka iz Katarja skozi praktične primere predstavila načine in možnosti poslovanja v Katarju, pojasnila, kateri izzivi čakajo slovenske poslovne subjekte pri odpiranju podjetja in drugih načinih sodelovanja ter katarske načrte za prihodnost, še posebej v gradbeništvu. G. Malik Al Kamaz, partner in direktor Saba & Company International bo na podlagi svojih bogatih izkušenj sodelovanja s svetovno znanimi podjetji, predstavil, na kakšen način s svojo idejo uspeti v Katarju. Kulturo poslovanja v arabskem svetu in o viziji Katarja na področju arhitekture bo skozi praktične primere razložil eden od vodilnih konceptualnih arhitektov Bližnjega vzhoda, ki je skupaj s podjetjem MZ & Partners najbolj zaslužen za novo podobo Dohe, g. Badih J. Touma.  Imam, g. Sead Karisik iz Islamske skupnosti v Sloveniji, bo udeležence seznanil  s  posebnostmi islamske kulture in z običaji, ki jih je dobro poznati, če želimo uspešno poslovati v arabskem svetu.

Program seminarja je na voljo na naslednji povezavi.

Parkiranje je za vse udeležence brezplačno.

Predstavnike medijev vljudno prosimo, da v kolikor bi želeli dobiti izjavo od katerega izmed govorcev, naj nam to zaradi lažje organizacije vnaprej sporočijo.

Več informacij:

Lidija Vinkovič, T: 01 589 18 75, M: 041 867 975, e-pošta: lidija.vinkovic@japti.si

Dijana Madžarac, M: 031 654 763, e-pošta: dijana.madzarac@sloveniaqatar.com