Skip to main content

Novice - Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Novice o aktualnih aktivnostih in novostih s področij dela SPIRIT Slovenija:

 Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Visoke tehnologije priložnost za krepitev gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Kitajsko

V okviru MOS v Celju je danes potekal slovensko-kitajski poslovni forum, na katerem so bile predstavljene številne priložnosti za nadaljnjo krepitev gospodarskega sodelovanja med državama. Po zaključku foruma so sledili poslovni pogovori med udeleženimi slovenskimi in kitajskimi podjetji, ki sta jih obe strani ocenili kot obetavne.

 Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

SPIRIT Slovenija s podjetji že četrtič na sejmu Maison & Objet

Čez nekaj dni bo svoja vrata odprl sejem Maison & Objet v Parizu, ki se uvršča med vodilne svetovne dogodke s področja sodobnega oblikovanja, interierjev in sorodnih vsebin. Na sejmu, ki bo v francoski prestolnici potekal med 6. in 10. septembrom 2019, bo na skupnem razstavnem prostoru pod okriljem SPIRIT Slovenija svoje izdelke predstavljalo tudi šest slovenskih podjetij.

 Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Dubaj s programom Expo Live nagrajuje inovativne rešitve

Iz Dubaja so sporočili, da so zagnali nov cikel Expo Live Innovation Impact Grant Programme - programa za spodbujanje in financiranje inovacij. Z nim želijo financirati nove in inovativne rešitve, ki vključujejo slogan EXPA 2020 v Dubaju: »Povezovanje uma, ustvarjanje prihodnosti,« predvsem pa tiste, ki so povezane z njegovimi podtemami: Priložnost, Trajnost in Mobilnost.

 Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Objavljen razpis za spodbujanje partnerstev za učinkovitejši nastop na tujih trgih.

SPIRIT Slovenija je danes objavil razpis z naslovom»Spodbujanje partnerstev za učinkovitejši nastop na tujih trgih 2020 – 2022.« Z njim želi spodbuditi partnerstva, sestavljena iz najmanj treh malih ali srednje velikih podjetij, h kratkoročnemu ali dolgoročnemu sodelovanju na področju izvoza. Okvirna višina sredstev je 2,8 mio EUR, rok za oddajo vlog je 5. oktober 2019.