Skip to main content

Novice - Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Novice o aktualnih aktivnostih in novostih s področij dela SPIRIT Slovenija:

 Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Slovensko oblikovanje se bo predstavljalo na Danskem

V sredo, 22. maja 2019, v Kopenhagnu že šestič odpira svoja vrata oblikovalski dogodek 3daysofdesign, ki velja za enega najpomembnejših dogodkov s področja oblikovanja na Danskem. Letos na pobudo SPIRIT Slovenija in Veleposlaništva RS na Danskem na njem prvič sodeluje tudi Slovenija z devetimi podjetji s področja oblikovanja. Slovenska podjetja bodo svoje izdelke predstavljala v obliki kurirane razstave »NARAVA – designed in Slovenia«, v galeriji Sunday-S, na naslovu veleposlaništva.

 Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

SPIRIT Slovenija s podjetji ponovno na največjem evropskem sejmu orodjarstva Moulding Expo v Stuttgartu

Javna agencija SPIRIT Slovenija že drugič organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu Moulding Expo, ki bo med 21. in 24. majem 2019 potekal v Stuttgartu. Na vodilnem evropskem sejmu s področja orodjarstva se bo na skupnem razstavnem prostoru pod okriljem agencije predstavilo sedem slovenskih podjetij. Letos bo v okviru sejma potekal tudi Slovenski dan, na katerem bo predstavljeno področje orodjarstva v Sloveniji ter možnosti za povezovanje z nemško orodjarsko industrijo ter vnaprej dogovorjeni sestanki med slovenskimi in tujimi podjetji.

 Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Izbrane in nagrajene tri najperspektivnejše podjetniške ideje mladih dijakov in osnovnošolcev

Nogavice s spominsko peno Ola nogavice, funkcionalni jabolčni sok s super zelišči, vitamini in minerali Heijus in aplikacija za preverjanje alergenov v hrani Foodscanner so tri najperspektivnejše podjetniške ideje mladih dijakov in osnovnošolcev. Najboljše ekipe bodo prejele 1000 EUR in dvomesečno mentorstvo za nadaljnje razvijanje svoje podjetniške ideje, ki je nastala v okviru projekta Spodbujamo ustvarjalnost, podjetnost in inovativnost med mladimi javne agencije SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Slovenskim podjetniškim skladom (SPS).

 Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

SPIRIT Slovenija tudi letos na največjem investicijsko-nepremičninskem sejmu na svetu - MIPIM 2019 v Cannesu

Javna agencija SPIRIT Slovenija se bo tudi letos aktivno udeležila mednarodnega investicijsko-nepremičninskega sejma MIPIM, ki bo ta teden potekal v francoskem Cannesu. Na svojem razstavnem prostoru bo pod sloganom Slovenia. Green. Creative. Smart. skupaj z Mestno občino Ljubljana predstavljala Slovenijo kot primerno lokacijo za tuje neposredne investicije in nekatere zanimive investicijske priložnosti.

 Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Tri slovenska podjetja tudi s pomočjo SPIRIT na savdski trg

Tri uspešna slovenska podjetja s področja dizajna in arhitekture so uspešno združila moči in se skupaj predstavljajo na zahtevnem trgu Savdske Arabije. Konzorcij, ki ga sestavljajo priznana slovenska podjetja Klun Ambienti, Robotina in Hi-Po ter je nastal z namenom uspešnega prodora na savdski trg, se skupaj predstavlja na štirih tamkajšnjih sejmih z željo po sklenitvi partnerstev, ki jim bodo prinesla nove poslovne priložnosti in rast. Za ta namen je konzorcij prejel sredstva v okviru Javnega razpisa »Spodbujanje partnerstev za učinkovitejši nastop na tujih trgih 2018 - 2019«, ki ga izvaja SPIRIT Slovenija.