Skip to main content

Novice - Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Novice o aktualnih aktivnostih in novostih s področij dela SPIRIT Slovenija:

 Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Trajnostna transformacija podjetja je tek na dolge proge

Z vzpostavljanjem trajnostnih poslovnih strategij in modelov vodilna podjetja iz različnih panog po vsem svetu že uspešno ustvarjajo in ohranjajo konkurenčno prednost na trgu. Da je vključevanje družbenih, okoljskih in ekonomskih učinkov v poslovne procese nujno, se vse bolj zavedajo tudi slovenska podjetja, ki so se udeležila 1. konference o trajnostni transformaciji.

 Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Na forumu SloWOODlife o specifiki in bivanjski kulturi v sodobni leseni gradnji

Z vrsto koristnih in merljivih lastnosti je les zelo uporaben gradbeni material. Odlikuje se z nizko težo in veliko nosilnostjo, odličnimi trdnostnimi in izolativnimi lastnostmi, zato je primeren tudi za gradnjo javnih stavb zahtevnejših, večjih dimenzij, je bilo pred dnevi povedano na forumu Bivanje z lesom – SloWOODlife. Forum je letos potekal na temo gradnje lesenih javnih stavb v trajnostnem športnem centru Squashland v Ljubljani, ki velja za prvi leseni squash center na svetu, udeležilo pa se ga je več kot 80 udeležencev.

 Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Več kot 130 zadovoljnih podjetnic odšlo z novimi znanji in izkušnjami

Včeraj pozno popoldne se je na Gospodarskem razstavišču zaključil celodnevni dogodek za ženske podjetnice z naslovom Nadgrajujemo zanje in delimo izkušnje. Na dogodku, ki se ga je udeležilo več kot 130 podjetnic, so bili predstavljeni in nagrajeni najboljši poslovni modeli podjetnic začetnic, velik poudarek pa je bil na mreženju, predstavitvah izdelkov in storitev podjetnic ter pridobivanju novega znanja in izmenjavi izkušenj.

 Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Izbrana 4 slovenska podjetja, ki gredo na Start.up! Germany 2019 Road Show

Konec oktobra bo v Nemčiji potekal Start.up! Germany 2019 Road Show, ki se ga bodo udeležila štiri slovenska zagonska podjetja - OmniOpti, d. o. o., U-centrix d. o. o. in Movalyse d. o. o. ter Geneplanet d. o. o. Gre za enega največjih dogodkov v Nemčiji, na katerem start-up podjetja svoje inovativne ideje in rešitve predstavijo potencialnim investitorjem ter drugim potencialnim tujim poslovnim partnerjem.

 Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Uspešna predstavitev aktivnosti MGRT na MOS

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) je na letošnjem MOS v Celju na svojem razstavnem prostoru pripravilo pestro predstavitev aktivnosti ministrstva, izvajalskih institucij in organov v sestavi. Nastop je uspel, kar dokazuje tudi posebno priznanje, ki ga Celjski sejem podelil ministrstvu za inovativno urejeno in celostno podobo razstavnega prostora ter kakovostni program na področjih internacionalizacije, podjetništva, tehnološkega razvoja, turizma, notranjega trga, regionalnega razvoja in lesarstva.

 Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Na MOS potekalo usposabljanje za svetovalce in referente sistema SPOT

Danes je na celjskem sejmišču pod okriljem SPIRIT Slovenija potekalo usposabljanje svetovalcev in referentov sistema SPOT - Slovenska poslovna točka, ki se ga je udeležilo več kot 100 referentov in 62 svetovalcev. Udeleženci so poglobili poznavanje sistema državnih pomoči za podjetja na področju poslovne odličnosti, digitalizacije in prenosa lastništva, davčne zakonodaje ter državnih pomoči MSP preko različnih vavčerjev.

 Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Na Podjetni Sloveniji predstavili ukrep E-poslovanje 2019-2022

Na dogodku "Podjetna Slovenija 2019: Digitalizacija prihodnosti MSPjev in Semenski kapital za razvojni preboj podjetij", ki je danes potekal na 52. sejmu MOS v Celju, je vodja sektorja za finančne spodbude p. p. na SPIRIT Slovenija Rok Beniger predstavil ukrep, ki ga izvaja SPIRIT Slovenija - Javni razpis za vzpostavitev ali nadgradnjo elektronskega poslovanja v MSP v obdobju 2019-2022 »E-POSLOVANJE 2019-2022«.

 Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Storitve sistema SPOT, Slovenska poslovna točka, na 52. Mednarodnem obrtnem sejmu (MOS) v Celju

Na skupnem razstavnem prostoru Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, izvajalskih institucij in organov v sestavi na 52. MOS v Celju bo tudi stojnica SPOT – Slovenska poslovna točka. Vsem zainteresiranim bodo med 10. in 15. septembrom 2019 predstavljene brezplačne podporne storitve države za poslovne subjekte, ki se izvajajo v okviru štirih ravni sistema SPOT v obliki pomoči izvoznikom ter investitorjem, podjetniškega svetovanja, postopkov registracije in informiranja (SPOT Global, SPOT Svetovanje, SPOT Registracija in Portal SPOT).