Skip to main content

Novice - Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Novice o aktualnih aktivnostih in novostih s področij dela SPIRIT Slovenija:

 Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Z drznimi spremembami do zadovoljnih zaposlenih in dolgoročnega poslovnega uspeha

Preseganje globoko zakoreninjenih lastnih in družbenih prepričanj je nujno za dolgoročen uspeh podjetja, čeprav predstavlja enega največjih podjetniških in življenjskih podvigov, so sklenili sogovorniki na včerajšnji okrogli mizi Pogum šteje na Ljubljanskem gradu. V svojih podjetjih so uveljavili nekonvencionalne rešitve, kot je denimo šesturni delovnik ali neomejen plačan dopust, kljub temu da zakonodaja tega ne omogoča ter s tem močno dvignili zadovoljstvo in zavzetost svojih zaposlenih.

 Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Na okrogli mizi Pogum šteje o nujnosti preseganja zakoreninjenih prepričanj

Prihodnji teden SPIRIT Slovenija skupaj s Podjetniškim centrom Pegasus pripravlja okroglo mizo z naslovom Pogum šteje, na kateri bodo odlični poznavalci slovenske podjetniške realnosti govorili o nujnosti preseganja globoko zakoreninjenih lastnih in družbenih prepričanj za dolgoročni uspeh podjetja. Dogodek bo v četrtek, 16. maja, 2019, ob 18. uri, na Ljubljanskem gradu.

 Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Zmagovalke 23. tekmovanja Mladi podjetnik so dijakinje Ekonomske šole Ljubljana

Zmagovalke letošnjega tekmovanja Mladi podjetnik, ki ga organizira GEA College, Fakulteta za podjetništvo v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT Slovenija, so štiri dekleta z Ekonomske šole Ljubljana, ki so pod mentorstvom ge. Irene Babič Vrečar pometle z vso konkurenco. Ema Nartnik, Pia Pavičić, Lara Lavrih in Sonja Kojić so s svojo zapetnico Parfis, v katero uporabnik zlije parfum in se nadišavi kadar koli želi, med vsemi udeleženimi najbolj prepričale komisijo.

 Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Priznanje za poslovno odličnost v letu 2018 v roke podjetju GKN Driveline Slovenija

»Poslovna odličnost je nikoli končana pot, na kateri prejeto priznanje služi kot smerokaz, da si na pravi poti,« pravi Andrej Poklič, direktor podjetja GKN Driveline Slovenija, d. o. o. iz Zreč, prejemnik priznanja Republike Slovenije za poslovno odličnost v letu 2018. Podjetje, ki je sicer vključeno tudi v program nadaljnje rasti podjetij s tujim in mešanim kapitalom, ki ga izvaja SPIRIT Slovenija, je obenem prejelo tudi mednarodno veljavni certifikat »Prepoznani v odličnosti«.

 Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Odličnost je pot in ne cilj

Pred podelitvijo priznanja za poslovno odličnost 2018 je v Grand Hotelu Union potekala okrogla miza, katere tema je bila odličnost kot sredstvo za dosego cilja 60.000 evrov dodane vrednosti na zaposlenega do leta 2025. Na njej so gostje govorili o pomenu in razumevanju poslovne odličnosti v slovenskem prostoru ter njenem spodbujanju, ter o pomenu voditeljstva in povezovanja zaposlenih pri doseganju odličnosti.

 Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Na dogodku Čutim odličnost bo podeljeno priznanje RS za poslovno odličnost v letu 2018

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo pripravljata tradicionalno srečanje na temo spodbujanja poslovne odličnosti v slovenskih podjetjih, ki letos nosi naslov Čutim odličnost. Na dogodku, ki bo v četrtek, 11. aprila 2019, ob 15. uri, v Konferenčni dvorani Grand Hotela Union v Ljubljani, bo potekala tudi slavnostna podelitev priznanja Republike Slovenije za poslovno odličnost (PRSPO) 2018, in sicer za dosežke na področju kakovosti izdelkov in storitev ter kakovosti poslovanja kot rezultata razvoja znanja in inovativnosti.