Skip to main content

SPIRIT Slovenija predstavlja slovensko gospodarstvo in investicijske priložnosti na World Business Forum 2019 v Milanu

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Italija predstavlja eno izmed najpomembnejših gospodarskih partneric Slovenije, zato je SPIRIT Slovenija tudi letos aktivno prisoten na svetovnem gospodarskem forumu WOBI v Milanu. Na posodobljenem razstavnem prostoru pod sloganom I feel Slovenia. Green. Creative. Smart, ki sovpada z letošnjo tematiko foruma »Super minds«, italijanskim in tujim podjetjem predstavlja prednosti poslovanja in investiranja v Sloveniji. Značilnosti in zanimivosti naše države letos udeležencem predstavlja tudi humanoidni robot Nao, ki interaktivno komunicira z obiskovalci slovenskega razstavnega prostora.

Visoka izobraženost, inovativnost in trajnostno usmerjena miselnost Slovencev so lastnosti, ki jih v Sloveniji že prisotna tuja podjetja zelo cenijo, saj te skupaj s tehnologijo ustvarjajo rešitve, ki so unikatne tudi v svetovnem merilu. Slovenski razstavni prostor letos še posebej izstopa, predvsem zaradi nove vizualne podobe ter interaktivnosti, kar se odraža v precej povečanem obisku.

Slovenski razstavni prostor na konferenci WOBI (arhiv SPIRIT Slovenija: RV)

World Business Forum (WOBI) z najbolj vplivnimi poslovnimi misleci predstavlja najnovejše ideje na področju vodenja in tako pripomore k rasti in razvoju številnih voditeljev in njihovih organizacij. Tudi letos je dogodek privabil več kot 2.800 vodstvenih kadrov iz Italije in drugih držav, ki jim je skupna strast do posla in novih znanj. Svetovno vplivne osebnosti – direktorji, podjetniki, inovatorji, športniki in drugi vplivni posamezniki - udeležencem predstavljajo najnovejša znanja, trende in izkušnje s področij vodenja, upravljanja, strategij, čustvene inteligence, kreativnosti, inovativnosti in marketinga.

Več