Skip to main content

Model poslovne odličnosti EFQM odslej še učinkovitejši

| Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Na dvodnevnem letnem forumu EFQM 2019 v Helsinkih, kjer je bilo zbranih 450 predstavnikov odličnih podjetij, podjetij na poti k odličnosti, ocenjevalcev, svetovalcev in top managerjev, je organizacija EFQM, lastnik blagovne znamke modela poslovne odličnosti EFQM, predstavila značilnosti novega modela.

Z novostmi novega modela EFQM, ki jih bodo v kratkem predstavljeni slovenski javnosti, vpeti v poslovno odličnost, so se seznanili slovenski predstavniki: licencirani EFQM ocenjevalci, predstavniki Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija

»Niti dve organizaciji nista enaki, zato je novi model EFQM zasnovan tako, da je prožen in prilagodljiv, primeren za vse organizacije, ne glede na velikost ali sektor, kar je vodilni poudarek na poti do izjemnih trajnostnih rezultatov,« so udeležencem povedali predstavniki EFQM.

Z novostmi, ki jih bodo v kratkem predstavljeni slovenski javnosti, vpeti v poslovno odličnost, so se seznanili slovenski predstavniki: licencirani EFQM ocenjevalci, predstavniki Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javne agencije. Navdušili so jih primeri dobrih praks odličnih tujih podjetij, ki jih bodo z veseljem delili s slovenskimi podjetji, ki si želijo stopiti na pot trajnostne odličnosti. »Da bi lahko organizacija dosegla resnične spremembe, je ključnega pomena celostni pogled vsake organizacije. Novi model odličnosti EFQM se osredotoča na kulturo in s tem zagotavlja trajnostno ustvarjanje vrednosti, izboljšanje uspešnosti in zadovoljstvo vseh deležnikov.« Končni učinek? Izjemni trajnostni poslovni rezultati.

Foto: arhiv SPIRIT Slovenija/AM

Več na www.poslovnaodlicnost.si