Skip to main content

Izbrana 4 slovenska podjetja, ki gredo na Start.up! Germany 2019 Road Show

| Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Konec oktobra bo v Nemčiji potekal Start.up! Germany 2019 Road Show, ki se ga bodo udeležila štiri slovenska zagonska podjetja - OmniOpti, d. o. o., U-centrix d. o. o. in Movalyse d. o. o. ter Geneplanet d. o. o. Gre za enega največjih dogodkov v Nemčiji, na katerem start-up podjetja svoje inovativne ideje in rešitve predstavijo potencialnim investitorjem ter drugim potencialnim tujim poslovnim partnerjem.

Podjetja so bila izbrana na natečaju za zagonska podjetja, aktivna na področjih mobilnosti/logistike, pametnih mest in novih rešitev za zavarovalniški sektor, ki ga je objavil SPIRIT Slovenija v sodelovanju s Slovensko-nemško gospodarsko zbornico. Med osmimi finalisti so na koncu komisijo, sestavljeno iz predstavnikov SPIRIT Slovenija, Slovensko-nemške gospodarske zbornice in Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja, najbolj prepričali OmniOpti, d. o. o., U-centrix d. o. o. in Movalyse d. o. o., k udeležbi na dogodku v Nemčiji pa so povabili še podjetje Geneplanet d. o. o.

Dogodek Start.up! Germany 2019 Road Show organizira Združenje nemških gospodarskih in industrijskih zbornic (DIHK e.V.) in bo letos potekal od 27. do 30. oktobra 2019 v naslednjih nemških mestih: Düsseldorf, Dortmund, Bochum, Essen, Duisburg in Köln.

Vseh osem finalistov pred razglasitvijo zmagovalcev.