Skip to main content

Prva generacija mestnih menedžerjev je uspešno zaključila usposabljanje

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Včeraj so bili podeljeni certifikati prvi generaciji slušateljev, ki je uspešno zaključila usposabljanje za mestne menedžerje. Vseh 23 slušateljev je v mesecu intenzivnega izobraževanja poleg strokovnih znanj spoznalo tudi dobre prakse domačih in tujih občin, pridobilo veliko idej, orodij in znanja, s katerimi bodo lahko izvajali aktivnosti in projekte za uspešno upravljanje njihovih mestnih središč.

Prva generacija slušateljev, ki je uspešno zaključila usposabljanje za mestne menedžerje. Foto: arhiv SPIRIT Slovenija

Prvi izobraževalni program v Sloveniji za mestne menedžerje so skupaj razvili Javna agencija SPIRIT Slovenija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in DOBA Fakulteta. Pripravljen je po vzoru podobnih izobraževalnih programov in usposabljanj za mestne menedžerje v različnih evropskih mestih, v katerih se zavedajo težav izumiranja mestnih središč.

Program je namenjen vsem mestnim menedžerjem in zaposlenim na občinah, ki so odgovorni za upravljanje mestnih središč, ter osebam iz institucij, ki z občino sodelujejo pri upravljanju le teh. Intenziven 4-tedenski program, ki ga je uspešno zaključilo 23 slušateljev, je potekal v štirih modulih, v katerih so se seznanili z modelom menedžmenta mestnih središč, strateškim upravljanjem in spodbujanjem podjetništva v mestnih središčih, pa tudi z inoviranjem in trženjem ter učinkovitim komuniciranjem za obuditev mestnih središč. Namen izobraževanja je bil razvoj kompetenc mestnih menedžerjev za lažje upravljanje mestnih središč, njihovo ponovno oživitev in zagotavljanje trajnostnega razvoja za kakovostno bivanje prebivalcev in obiskovalcev. Več informacij o programu

Več