Skip to main content

Slovenski nacionalni paviljon navdušil kitajsko javnost v Ningboju

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Včeraj se je v kitajskem mestu Ningbo zaključil China - CEEC Expo 2019, na katerem se je s sloganom »Slovenija – vaša logistična partnerka« uspešno predstavila tudi naša država. Slovenski nacionalni paviljon je požel veliko pozornosti med strokovno javnostjo in obiskovalci, SPIRIT Slovenija pa je v tem času podpisal tudi memorandum o sodelovanju s partnersko organizacijo CCPIT Ningbo.

Obisk ministrice za infrastrukturo na slovenskem paviljonu. Foto: arhiv SPIRIT Slovenija

China - CEEC Expo 2019, velja za eno najpomembnejših platform gospodarskega sodelovanja med Kitajsko in državami osrednje in vzhodnoevropske regije ter je letos potekal že petič.

Na slovenskem nacionalnem paviljonu velikosti 216 m2 je pod sloganom »Slovenija – vaša logistična partnerka« šest podjetij s področja logistike in digitalizacije predstavljalo svoje rešitve in storitve: . Paviljon je v okviru delovnega obiska na Kitajskem obiskala tudi ministrica za infrastrukturo, Alenka Bratušek. Ob tem je poudarila pomen nastajajoče  sodobne svilne poti, ki bo omogočila intenzivnejšo prometno povezanost Azije z evropskimi državami. Posebej je omenila projekt gradnje drugega tira železniške povezave med Koprom in Divačo, ki bo še povečala konkurenčno prednost Luke Koper.

Več