Skip to main content

Slovensko oblikovanje se bo predstavljalo na Danskem

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

V sredo, 22. maja 2019, v Kopenhagnu že šestič odpira svoja vrata oblikovalski dogodek 3daysofdesign, ki velja za enega najpomembnejših dogodkov s področja oblikovanja na Danskem. Letos na pobudo SPIRIT Slovenija in Veleposlaništva RS na Danskem na njem prvič sodeluje tudi Slovenija z devetimi podjetji s področja oblikovanja. Slovenska podjetja bodo svoje izdelke predstavljala v obliki kurirane razstave »NARAVA – designed in Slovenia«, v galeriji Sunday-S, na naslovu veleposlaništva.

Dogodek je namenjen arhitektom, oblikovalcem, distributerjem, agentom in novinarjem ter tudi ostali zainteresirani javnosti. Poteka na različnih lokacijah v Kopenhagnu in se osredotoča na navdihujoče koncepte življenjskega sloga, pohištva, notranje opreme in razsvetljave. Več informacij: https://3daysofdesign.dk/exhibitors/

Slovenska podjetja so bila izbrana na osnovi javnega poziva k udeležbi na tej razstavi, ki ga je objavila SPIRIT Slovenija in se bodo v obliki kurirane razstave "NARAVA – designed in Slovenia", predstavila z naslednjimi blagovnimi znamkami: KUBUS, Kobeiagi Kilims, LesnaVesna, LLEESS, Noordung, OLI, Ooh-noo, PIKKA in VULGARIS woodcut.

SPIRIT Slovenija poleg Ministrstva za zunanje zadeve RS, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, tudi finančno in organizacijsko podpira projekt.

Organizacija predstavitve dosežkov slovenskih podjetij na področju oblikovanja na dogodku 3daysofdesign sodi med aktivnosti SPIRIT Slovenija s področja spodbujanja internacionalizacije, v okviru katerih agencija slovenskim podjetjem ponuja številne podporne ukrepe pri izvajanju izvoznih aktivnosti ter zagotavlja informacije o tujih trgih in priložnostih za poslovanje v tujini.

več informaicj in fotografije izbranih