Skip to main content

SPIRIT Slovenija s podjetji ponovno na največjem evropskem sejmu orodjarstva Moulding Expo v Stuttgartu

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javna agencija SPIRIT Slovenija že drugič organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu Moulding Expo, ki bo med 21. in 24. majem 2019 potekal v Stuttgartu. Na vodilnem evropskem sejmu s področja orodjarstva se bo na skupnem razstavnem prostoru pod okriljem agencije predstavilo sedem slovenskih podjetij. Letos bo v okviru sejma potekal tudi Slovenski dan, na katerem bo predstavljeno področje orodjarstva v Sloveniji ter možnosti za povezovanje z nemško orodjarsko industrijo ter vnaprej dogovorjeni sestanki med slovenskimi in tujimi podjetji.

Sejem Moulding Expo, ki se odvija vsako drugo leto, je namenjen predstavitvi izdelkov in tehnologij s področja orodjarstva in modeliranja, izdelave prototipov, hitrega oblikovanja prototipov in vzorcev, orodij za litja, orodij za oblikovanje kovin, CAD/CAM tehnologij in orodij, procesiranja, simuliranja ter sorodnih vsebin. V letu 2017 se je na sejmu predstavilo 763 razstavljavcev iz 26 držav, obiskalo pa ga je 14.000 obiskovalcev. Več informacij o sejmu je na voljo na spletni strani www.moulding-expo.de.

Letos je agencija skupinsko predstavitev na sejmu nadgradila in v sodelovanju s TECOS razvojnim centrom orodjarstva Slovenije in Generalnim konzulatom RS v Münchnu 21. maja 2019 ob 14. uri v okviru sejma pripravila Slovenski dan. Na njem bo udeležencem predstavljena slovenska orodjarska industrija in njeni potenciali ter priložnosti za povezovanje z nemško orodjarsko industrijo. Sledili bodo vnaprej dogovorjeni poslovni sestanki med slovenskimi in tujimi podjetji. Udeležencem bo vas čas na voljo tudi informacijski pult za vsa morebitna povpraševanja.

SPIRIT Slovenija s sedmimi podjetji ponovno na največjem evropskem sejmu orodjarstva Moulding Expo v Stuttgartu. Arhiv: www.messe-stuttgart.de

VEČ