Skip to main content

Zmagovalke 23. tekmovanja Mladi podjetnik so dijakinje Ekonomske šole Ljubljana

| Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Zmagovalke letošnjega tekmovanja Mladi podjetnik, ki ga organizira GEA College, Fakulteta za podjetništvo v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT Slovenija, so štiri dekleta z Ekonomske šole Ljubljana, ki so pod mentorstvom ge. Irene Babič Vrečar pometle z vso konkurenco. Ema Nartnik, Pia Pavičić, Lara Lavrih in Sonja Kojić so s svojo zapetnico Parfis, v katero uporabnik zlije parfum in se nadišavi kadar koli želi, med vsemi udeleženimi najbolj prepričale komisijo.

Foto: Z leve proti desni: Pia Pavičić, Ema Nartnik, mentorica  Irena Babič Vrečar, Sonja Kojić, Lara Lavrih

Letošnjega tekmovanja, že 23. po vrsti, se je udeležilo 47 dijakov oz. 15 tekmovalnih skupin. Dijakinje in dijaki so morali v 15-ih minutah predstaviti svoj projekt šest članski komisiji, ki so jo predstavljali Vera Nunič iz Tehnološkega parka Ljubljana, direktorica GZS ZOR Marta Turk, mag. Mojca Skalar Komljanc iz SPIRIT Slovenija, Andrej Šolinc iz CEED Mreže ter predavatelja z GEA College doc. dr. Mitja Jeraj in Iztok Sila, MBA.

Dekleta iz zmagovalne ekipe so za nagrado prejele enoletno šolnino za študij Podjetništva na GEA College - Fakulteti za podjetništvo. Ema Nartnik, Pia Pavičić, Lara Lavrih in Sonja Kojić so ob zaključku poudarile, da jim tovrstni projekti poleg delovnih navad prinesejo spoznanje, da, kot so se same izrazile: »Imeti podjetje ni mala malica. Prav na takšnih tekmovanjih se iz komentarjev strokovnjakov največ naučimo,« so še dodale. Na vprašanje, kaj si predstavljajo pod besedo podjetništvo pa so soglasno odgovorile: »Iskanje inovativnih rešitev za probleme.« Njihova zapestnica  Parfis je torej odgovor na vprašanje, kaj storiti, ko se vaš zjutraj nanešeni parfum razdiši, vi pa bi želeli kasneje v dnevu pred kakšnim sestankom ali srečanjem lepo dišati. Inovativno, drzno, in drugačno.

Več