Skip to main content

SPIRIT Slovenija z novim vodstvom

| Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Vlada RS je na današnji redni seji razrešila mag. Gorazda Miheliča s funkcije direktorja SPIRIT Slovenija in kot vršilko dolžnosti direktorja imenovala Ajdo Cuderman.

Mag. Gorazd Mihelič, direktor SPIRIT Slovenija, je 24. januarja 2019 podal predlog o sporazumni prekinitvi delovnega razmerja, zato je Svet agencije na svoji 33. redni seji, 5. februarja 2019 sprejel sklep, s katerim je Vladi RS predlagal razrešitev sedanjega direktorja.

Vlada RS je z današnjim dnem razrešila dosedanjega direktorja in imenovala Ajdo Cuderman za vršilko dolžnosti direktorja SPIRIT Slovenija, ki bo funkcijo opravljala od 16. 2. 2019 do imenovanja direktorja oz. največ šest mesecev.

Cudermanova je bila zadnja štiri leta zaposlena v družbi PETROL d. d., kjer je sprva opravljala funkcijo pomočnice diretorja Energetskih rešitev za razvoj poslovanja in vodila hčerinsko podjetje Eltec Petrol d. o. o. Srbija, nato pa od sredine leta 2017 vodila regionalno prodajo za Avstrijo, Italijo, Srbijo in Črno Goro ter Slovenijo na področju DisNet ter vodila OE Energetske rešitve Srbija. Pred tem je med drugim devet let delala v družbi Mercuri International d. o. o. kot svetovalka za področje prodaje in zaposlitev ter tri leta v družbi Laser Computer d. o. o. vodila pisarno in vso dokumentacijo podjetja.