Skip to main content

Uspešna predstavitev slovenskih podjetij pri vodilnih distributerjih živilskih izdelkov avstrijske trgovske verige REWE

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Danes je na Dunaju potekal Dan slovenskih dobaviteljev, na katerem je 30 slovenskih podjetij predstavljalo svoje izdelke trgovski skupini REWE v Avstriji. Namen dogodka je bila promocija in povečanje prepoznavnosti slovenske živilsko predelovalne industrije ter oblikovanje priložnosti za vključitev slovenskih izdelkov v prodajni program omenjene verige. Tako udeležena slovenska podjetja kot predstavniki skupine REWE so bili s predstavitvijo izjemno zadovoljni.

Danes je na Dunaju potekal Dan slovenskih dobaviteljev, na katerem je 30 slovenskih podjetij predstavljalo svoje izdelke trgovski skupini REWE v Avstriji.

REWE Group velja za eno vodilnih trgovskih in turističnih skupin v Evropi, saj je prisotna v 24-ih evropskih državah in tudi drugod po svetu. Skupina je bila ustanovljena leta 1927 v Kölnu in je v letu 2017 je ustvarila 57,8 milijard EUR prometa, trenutno pa je pod njenim okriljem več kot 15.000 trgovin. Skupina združuje različne prepoznavne blagovne znamke, supermarkete, maloprodajne in specializirane trgovine, diskontne prodajalne, turistične agencije in podobno – poleg Rewe so pod njenim okriljem denimo še BILLA, MERKUR, PENNY, ADEG, Penny Market in druge.

Več