Skip to main content

Delegacija korejskih gospodarstvenikov zaključuje obisk v Sloveniji

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Danes svoj obisk v Sloveniji zaključuje delegacija korejskih gospodarstvenikov, ki se je pod okriljem SPIRIT Slovenija in KOTRA – Korejskega poslovnega centra iz Zagreba mudila na dvodnevnem obisku v naši državi. V tem času so se srečali s podjetji, ki se ukvarjajo predvsem s prodajo in distribucijo izdelkov iz gradbene in tekstilne industrije, zaščitnih materialov in oblačil, športne opreme, razsvetljave, medicine ter razvoj rešitev za samo vozeča vozila.

Slovensko korejski poslovni forum v hoteu Lev

Prvi dan obiska se je pričel s poslovno konferenco, ki je potekala v hotelu Lev v Ljubljani, kjer so nastopajoči govorci predstavili splošno poslovno in investicijsko okolje v Sloveniji in Koreji, predstavila so se tudi posamezna podjetja, ki so sodelovala v delegaciji. Izpostavljeni sta bili tudi dve dobri praksi poslovnega sodelovanja; in sicer slovenske investicije v Koreji podjetja Kolektor Group in korejske investicije v Sloveniji podjetja HANARO TNS z odprtjem podjetja v Kopru.  

V popoldanskem času je del delegacije obiskal Luko Koper, drugi dan obiska pa je bil namenjen obisku Mariborske razvojne agencije s predstavitvijo industrijskih con in investicijskih priložnostih v vzhodni Sloveniji.

****