Skip to main content

Predstavniki verige trgovin Halfords zainteresirani za sodelovanje s slovenskimi podjetji

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Danes je v ljubljanskem City Hotelu potekal Dan slovenskih dobaviteljev, na katerem so se predstavila slovenska podjetja, ki jih zanima sodelovanje in vstop v dobaviteljsko mrežo britanske verige trgovin Halfords. Britansko podjetje išče nove dobavitelje po Evropi predvsem za izdelke iz njihovega prodajnega portfelja, zanimajo pa jih tudi drugi inovativni izdelki.

Anuraag Parashar, nabavnik v podjetju Halfords, je uvodom predstavil verigo Halfords in zahteve, ki jih imajo do svojih dobaiteljev.

Veriga Halfords, ki jo odlikuje 125 letna tradicija, je vodilna specializirana trgovska mreža izdelkov za servis in vzdrževanje avtomobilov, prodajo koles in kolesarskih izdelkov ter izdelkov za kampiranje in potovanje v Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske. Pod njenim okriljem je več kot 470 trgovin tako v Združenem kraljestvu kot tudi v Franciji  s skupno okoli 10.000 zaposlenimi. Njihov dobiček je v letu 2017 znašal 1,1 milijarde funtov, od tega je bilo 100 milijonov funtov spletne prodaje. V lasti imajo kolesarske znamke, kot so Carrera, Wiggins, Giant, Apollo, V.o.o.d.o.o., Pendleton in druge. Letno prodajo 1,4 mio koles - vsako tretje kolo, prodano v Združenem kraljestvu, naj bi bilo kupljeno v Halfordsu -  pri čemer v zadnjem času beležijo velik porast pri prodaji električnih koles.

Več