Skip to main content

Uspešna predstavitev slovenskih investicijskih projektov nemški poslovni javnosti na EXPO REAL 2018

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Včeraj se je v Münchnu zaključil največji evropski investicijsko-nepremičninski sejem EXPO REAL 2018, na katerem je SPIRIT Slovenija na svojem razstavnem prostoru v osrednji hali B2 skupaj s sorazstavljavci tujim investitorjem uspešno predstavljala različne investicijske priložnosti v Sloveniji. Ti so bili z izraženim zanimanjem tujih vlagateljev nad njihovimi projekti zelo zadovoljni, prisotnost na sejmu pa je po njihovem mnenju nujna tako z vidika promocije kot tudi vidika ohranjanja in vzpostavljanja stikov z obstoječimi in novimi poslovnimi partnerji.

Včeraj se je v Münchnu zaključil največji evropski investicijsko-nepremičninski sejem EXPO REAL 2018, na katerem je SPIRIT Slovenija na svojem razstavnem prostoru v osrednji hali B2 skupaj s sorazstavljavci tujim investitorjem uspešno predstavljala različne investicijske priložnosti v Sloveniji.

SPIRIT Slovenija je v začetku junija objavila javno povabilo za nabor in izbor tržno zanimivih investicijskih projektov za skupno sejemsko predstavitev na mednarodnem investicijsko-nepremičninskem sejmu EXPO REAL 2018. Tako so na 88 kvadratnih metrih prenovljenega slovenskega razstavnega prostora v hali B2 med 8. in 10. oktobrom 2018 svoje investicijske projekte predstavili Mariborska razvojna agencija in RRA Koroška, Razvojna agencija ROD Ajdovščina, Raiffeisen leasing d. o. o., DUTB d. d. in ABC nepremičnine d. o. o.

Sejem EXPO REAL v Münchnu poteka že od leta 1998 in velja za najodmevnejši investicijsko-nepremičninski sejem na območju Evropske unije, zato je po mnenju nosilcev investicijskih projektov prisotnost na sejmu nujna tako s promocijskega vidika kot z vidika ohranjanja in vzpostavljanja stikov z novimi in obstoječimi poslovnimi partnerji. Letos se je na 64.000 kvadratnih metrih v šestih sejemskih halah predstavljalo več kot 2000 razstavljavcev, v času sejma je potekal tudi bogat konferenčni program z več kot 500 uglednimi govorci, sejem pa je letos obiskalo več kot 40.000 obiskovalcev (lani 41.775 obiskovalcev iz 75 držav).

Več