Skip to main content

Slovenski gospodarstveniki v Samarski regiji preverjali priložnosti za poslovno sodelovanje

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Od 18. do 21. septembra je v organizaciji Javne agencije SPIRIT Slovenija potekal obisk slovenske gospodarske delegacije v Samarski regiji v Ruski federaciji. Sodelujoča slovenska podjetja so v regiji vzpostavila svoje prve poslovne stike, sedaj bodo sledili nadaljnji medsebojni pogovori na ravni podjetij.

Od 18. do 21. septembra je v organizaciji Javne agencije SPIRIT Slovenija potekal obisk slovenske gospodarske delegacije v Samarski regiji v Ruski federaciji.

Predstavniki Slovenije in Samarske regije so tako potrdili željo po krepitvi medsebojnih gospodarskih vezi, večina slovenskih podjetij v delegaciji pa je prvič vzpostavila stike z zanimivimi podjetji iz omenjene ruske regije in bo v prihodnje samostojno nadaljevala pogovore v smeri novih poslov v Ruski federaciji.

V delegaciji so sodelovali predstavniki podjetij FerroČrtalič, d. o. o., GeoCodis, d. o. o., IONEX, d. o. o., Mega M, d. o. o. in Prima sistemi, d. o. o., Razvojne agencije ROD Ajdovščina in dva predstavnika Državnega sveta RS.

Več