Skip to main content

Regija Samara sodi med najhitreje rastoče regije v ruski federaciji

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Včeraj je pod okriljem SPIRIT Slovenija v Ljubljani potekal seminar: Kako poslovati z regijo Samara v Ruski federaciji, ki je bil namenjen pripravi na izhodno delegacijo ki bo potekala med 18. do 21. septembrom 2018.

 

Uvodoma je Tanja Drobnič, ki na SPIRIT Slovenija vodi projekte, vezane na ruski in kitajski trg,izpostavila vsa dosedanja prizadevanja agencije k sodelovanju in razvoju poslovanja z Rusko federacijo ter poudarila, da sodi regija med najhitreje rastoče regije v ruski federaciji in kot takšna nudi obilo možnosti za razvoj medsebojnega sodelovanja na vseh področjih.

V okviru uvodnega nagovora je  veleposlanik Ruske federacije v Sloveniji Doku Zavgajev poudaril, da je sedaj pravi trenutek za izvedbo izhodne delegacije, saj so volitve v obeh državah končane, stabilno politično okolje pa je dobra osnova  za nadaljnjo rast gospodarskega sodelovanja. Z leti se namreč gospodarsko sodelovanje med državami povečuje, prehaja pa tudi na tehnološko bolj zahtevna področja. V nadaljevanju je Vladimir Putkin, podpredsednik slovensko-ruskega poslovnega kluba predstavil dejavnosti kluba in priložnosti v Samarski regiji za Slovenska podjetja. V regiji so že prisotna številna slovenska podjetja, predvsem s področja avtomobilske in farmacevtske industrije.

Več