Skip to main content

Predstavitev MGRT, izvajalskih institucij in organov v sestavi na MOS 2018

| Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo tudi na letošnjem MOS pripravlja pestro predstavitev aktivnosti celotnega ministrstva, izvajalskih institucij in organov v sestavi. Namen udeležbe ministrstva na MOS je celovita predstavitev programov in aktivnosti, ki jih izvaja ministrstvo skupaj z organi v sestavi in izvajalskimi institucijami ter vzpostavitev komunikacije s podjetji. Zaradi pestrega programa in celovite predstavitve načinov, s katerimi lahko država pomaga podjetjem je ministrstvo v lanskem letu prejelo tudi priznanje za poseben prispevek k sejmu MOS.

Izveden bo program, ki zajema samostojne dogodke vseh direktoratov, organov v sestavi in izvajalskih institucij, in sicer na različne teme, od kategorizacije nastanitvenih obratov, pomena standardov za podjetja, mednarodnega sodelovanja pa vse do ženskega podjetništva, iskanja kadrov v lesarstvu, predstavitve napredka v dogovorih za razvoj regij. Ministrstvo bo z izvajalskimi institucijami izvedlo tudi dogodek Podjetna Slovenija, na katerem bodo predstavljen ugodne finančne spodbude državnih institucij in strukturnih skladov ter ostale koristne informacije za mikro, mala in srednje velika podjetja.

Razstavni prostor ministrstva bo ponujal pester poslovni in turistični program, hkrati pa bo tam potekalo tudi poslovno stičišče namenjeno poslovnemu mreženju ter sestankom z ministrom na t.i. "Čaju z ministrom", ki bo vsak dan ob 17. uri.

V neposredni bližini razstavnega prostora ministrstva bo tudi stojnica Urada za intelektualno lastnino, stojnica Slovenske poslovne točke-SPOT, stojnica »Podjetnost je ženskega spola« in razstava Direktorata za les z naslovom »Les za vse«. 

Vabila na samostojne dogodke: 

torek, 11.9.2018: "Pomen standardov v podjetjih"

sreda, 12.9.2018: "Dogovor za razvoj regij s poudarkom na regijskih projektih kolesarkih povezav"

četrtek, 13.9.2018: "Podjetna Slovenija"

                               "Kako do kadrov v lesarstvu?"

                               "Presegamo inovacije: Kako zmanjšati ovire za boljšo medsebojno povezanost med start up podjetji in tradicionalnimi podjetji"

petek, 14.9.2018:  "Podjetnost je ženskega spola - usposabljanje za ženske podjetnice"

                              

Vljudno vabljeni tudi na razstavni prostor Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, še prej pa si oglejte celoten program predstavitve ministrstva na 51. MOS.