Skip to main content

Podjetje cargo-partner pričenja z gradnjo novega iLogističnega centra v Ljubljani

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Mednarodni ponudnik prevozov in informacijskih logističnih storitev cargo-partner je na današnji slovesnosti simbolično položil temeljni kamen ter proslavil uradni začetek gradnje skladiščnega objekta v bližini ljubljanskega letališča. V iLogističnem centru bo na voljo 25.000 m2 skladiščne površine, obratovati pa bo pričel v letu 2019.

Mednarodni ponudnik prevozov in informacijskih logističnih storitev cargo-partner je na današnji slovesnosti simbolično položil temeljni kamen ter proslavil uradni začetek gradnje skladiščnega objekta v bližini ljubljanskega letališča.

Podjetje je od leta 2016 vključeno v program Nadaljnja rast in razvoj podjetij s tujim in mešanim kapitalom, ki ga je SPIRIT Slovenija razvil za podporo rasti in razvoju že obstoječih tujih investitorjev v Sloveniji. V okviru programa tako agencija kot Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo aktivno spremljata in podpirata investicijo podjetja v nov, najsodobnejši ilogističen center.

Več kot 25 mio EUR vredna investicija bo poleg novih delovnih mest zagotovila več kot 25.000 m2 skupne skladiščne površine, preko 20.000 paletnih mest, zagotovljenih pa bo tudi 6.000 m2, namenjenih poličnim regalom in območju za storitve z dodano vrednostjo, 5.000 m2 prostora, namenjenega navzkrižnemu pretovarjanju in blokovni skladiščni površini ter 4.000 m2 namenjenih pisarniškim prostorom.

Prireditve se je poleg lastnika družbe cargo-partner Stefana Krauterja, generalnega direktorja cargo-partner v Sloveniji Viktorja Kastelica, udeležil tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, s strani SPIRIT Slovenija pa je bila na slovesnosti prisotna mag. Simona Novak, vodja programa Nadaljnja rast in razvoj podjetij s tujim in mešanim kapitalom.

Stefan Krauter je pojasnil vzgibe, ki so ga vodili pri snovanju projekta in načrte za prihodnost: »Za naložbo v Sloveniji smo se odločili zato, ker verjamemo, da bo izjemna lokacija v bližini koprskega in tržaškega pristanišča še naprej predstavljala pomembna vrata v Azijo in Sredozemsko morje, pa tudi v države nekdanje Jugoslavije, Transilvanijo, na Madžarsko, v Avstrijo, v južno Nemčijo ter v predele severne Italije. Za nami je izjemno vestno in strokovno izpeljana načrtovalna faza, kar se bo sedaj odražalo v zelo plodni gradbeni fazi. Zgraditi želimo objekt, na katerega bomo ponosni in ki bo najbolje ustrezal vsem logističnim zahtevam v regiji.«

Zdravko Počivalšek je opozoril, da je naložba izjemno pomembna za lokalno gospodarstvo: »Vesel sem, da Slovenija zaradi ugodnega geostrateškega položaja in povezanosti z regionalnimi trgi postaja vse pomembnejše logistično izhodišče. V veliki meri so za to zaslužne naložbe, kakršna je iLogistični center podjetja cargo-partner, ki doprinesejo večjo dodano vrednost in upoštevajo načela trajnosti. Podjetje cargo-partner je izbralo Brnik, ki je ena izmed najpomembnejših vstopnih točk, in iskreno si želimo, da bi bil Brnik tudi v prihodnje še naprej tako uspešen. Njegov razvoj bodo podpirale naložbe v območju, ki bodo pomembno vplivale tudi na globalno konkurenčnost slovenskega gospodarstva.«

*****