Skip to main content

Obisk delegacije ECPU – Europe - China Economic & Culture Promotion Union na SPIRIT Slovenija

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Danes je javno agencijo SPIRIT Slovenija obiskala delegacija predstavnikov vplivnega kitajskega združenja ECPU (Europe-China Economic & Culture Promotion Union), ki se v naši državi mudi na strokovnem obisku.

 

To združenje združuje več kot 6 tisoč vplivnih članov iz cele Kitajske, predvsem gre za podjetnike, lastnike podjetij in predstavnike znanstvene in izobraževalne sfere. Njihov osnovni cilj je aktivna pomoč pri gospodarskem razvoju Kitajske, obiskali so nas v okviru strokovne ekskurzije v Avstriji, Sloveniji in Italiji.

Na sestanku je vodja kitajske delegacije Roman Petrov Chief Representative of East Europe na ECPU predstavil njihove aktivnosti in interes za sodelovanje s slovenskimi podjetji, državnimi institucijami in izobraževalnimi ter razvojnimi centri. Sklenjen je bil dogovor za razvoj partnerstva na področju spodbujanja sodelovanja med podjetji obeh držav ter povečanje obsega investicij v obeh državah. Predstavnike delegacije sta na strani SPIRIT Slovenija sprejela Tanja Drobnič in dr. Zoran Stamatovski.