Skip to main content

Delegacija iz ruskega mesta Togliatti obiskala SPIRIT Slovenija

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Danes je javno agencijo SPIRIT Slovenija obiskala delegacija iz ruskega mesta Togliatti, ki se mudi na večdnevnem obisku v Sloveniji. Togliatti v Samarski regiji je znan predvsem po avtomobilski industriji, v kateri bo v prihodnjih letih pomemben proces digitalizacije, pri kateri bi lahko sodelovala inovativna slovenska podjetja.

Danes je javno agencijo SPIRIT Slovenija obiskala delegacija iz ruskega mesta Togliatti, ki se mudi na večdnevnem obisku v Sloveniji.

Sestanka na agenciji so se med drugim udeležili župan mesta Togliatti Sergej Antašev, podpredsednik avtomobilskega koncerna AvtoVAZ Eduard Vaino, predsednica in podpredsednik tamkajšnjega Rusko-slovenskega poslovnega kluba Anastazija Putkina in Vladimir Putkin, ki so se pogovarjali s predstavniki agencije na čelu z direktorjem mag. Gorazdom Miheličem in Tanjo Drobnič, ki na agenciji vodi projekte, vezane na ruski trg.

Beseda je tekla o možnostih za krepitev nadaljnjega medsebojnega sodelovanja na podlagi memoranduma o sodelovanju med Ministrstvom Republike Slovenije za gospodarski razvoj in tehnologijo in Vlado regije Samara, zlasti v luči gospodarske delegacije v Samarsko regijo, ki jo pripravlja SPIRIT Slovenija za slovenska podjetja in bo predvidoma potekala v drugi polovici septembra.

Več