Skip to main content

Sodobna lesena gradnja postaja vse bolj inovativna, drzna in prestižna

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Pred kratkim se je v Mestu oblikovanja odvil izjemno dobro obiskan Gospodarsko arhitekturni forum z naslovom Turizem in les za novi svet. Na njem je več kot 250 udeležencev prisluhnilo priznanim tujim arhitektom in njihovim stvaritvam, v nadaljevanju pa so med slovenskimi podjetji in tujimi arhitekti potekala tudi poslovna srečanja.

V Sloveniji ohranjamo tradicionalna znanja o obdelavi lesa, obenem pa razvijamo tudi sodobne rešitve o inovativnih konstrukcijskih elementih in sistemih lesene gradnje, je uvodoma dejal Damjan Hočevar iz Direktorata za lesarstvo na MGRT. »Les je dokazano izjemno uporaben material za sodobno arhitekturo, saj se ga s pridom uporablja tudi na številnih področjih v klasičnem gradbeništvu, kjer to še nekaj časa nazaj ni bila običajna praksa, tako da sodobna lesena gradnja postaja vse bolj inovativna, drzna in prestižna

Več kot 250 udeležencev je prisluhnilo priznanim tujim arhitektom in njihovim stvaritvam. Fotograf: Miloš Horvat

Lesena gradnja v povezavi z inovativnimi turistično-poslovnimi idejami bi lahko predstavljala pomemben razvojno-ekonomski premik na področju turizma z visoko dodano vrednostjo v Sloveniji in regiji. O možnostih uporabe lesa v turizmu, svojih izkušnjah in primerih dobre prakse so govorili priznani tuji arhitekti.

Več