Skip to main content

Delegacija transportno logističnih podjetij na Japonskem promovira Slovenijo kot logistično platformo za Centralno in Jugo-vzhodno Evropo

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Združenje za transport pri Gospodarski zbornici Slovenije organizirata obisk slovenskih transportno logističnih podjetij na Japonskem. 13-članska delegacija gospodarstvenikov se v japonski prestolnici Tokio mudi med 17. in 19. aprilom 2018, v tem času bo tam potekala poslovna konferenca in B2B srečanja.

Slovenska transportno – logistična delegacija se bo v času obiska v Tokiu srečala z vodilnimi predstavniki japonskih ladjarjev, špediterjev in logističnih operaterjev, zainteresiranih za transportno logistične storitve do zalednih trgov Slovenije in samega slovenskega trga.

Namen slovenskega obiska je celovita promocija najkrajše transportne poti do Srednje in Jugo-vzhodne Evrope preko Luke Koper ter predstavitev ponudbe konkurenčnih in visokokakovostnih transportno logističnih storitev za japonska podjetja, ki svoje blago pošiljajo kupcem v Evropi. Gre tudi za nadaljevanje promocijskih aktivnosti slovenskega transportno logističnega sektorja na tujih trgih.

Vodja delegacije in predsednik GZS Zdruzenja za promet in direktor podjetja Adria Kombi, Rok Svetek »Obisk zainteresiranih japonskih podjetij je presegel pričakovanja in kaže na velik interes japonskega gospodarstva za širitev izbire logističnih poti tudi preko Kopra. Na sestankih se je izkazalo, da je dejavnost SPIRIT Slovenija in Gospodarske zbornice Slovenije prava, saj se na Japonskem organizirano skupinsko predstavljamo že tretjič."

******