Skip to main content

Uspešna predstavitev slovenskih investicijskih projektov na MIPIM 2018 v Cannesu

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Včeraj se je v Cannesu zaključil mednarodni investicijsko-nepremičninski sejem MIPIM, na katerem je javna agencija SPIRIT Slovenija pod sloganom Invest Slovenia - Green. Creative. Smart. predstavljala našo državo kot primerno lokacijo za tuje neposredne investicije. Tako med razstavljavci kot obiskovalci je bilo zaznati več optimizma kot pretekla leta, za slovenske projekte pa so se najbolj zanimala podjetja s področja logistike in turistične infrastrukture.

 

Sejem, ki je letos potekal že 28. leto zapored, je največje mednarodno nepremičninsko stičišče, kjer najvplivnejšim nepremičninskim odločevalcem in investitorjem z vsega sveta vsako leto predstavljajo najnovejše nepremičninski trende in ključne svetovne investicijske projekte. Letošnji sejem je bil v znamenju trajnostnega razvoja. Udeleženci so imeli možnost dobiti 360 stopinjski vpogled v vse vidike trajnosti v nepremičninskem sektorju, vključno z mobilnostjo, mestnim in urbanističnim načrtovanjem, novimi tehnologijami ter arhitekturo in oblikovanjem. Številne pobude na tem področju so bile predstavljene in obravnavane na novem vrhu o trajnostnem razvoju MIPIM. Organizatorji so zabeležili več kot 26.000 obiskovalcev, tako med razstavljavci kot obiskovalci je bilo zaznati, da se v nepremičninski sektor ponovno vrača optimizem, kljub vsemu pa so investitorji bolj previdni kot pred krizo.Uspešna predstavitev slovenskih investicijskih projektov na MIPIM 2018 v Cannesu

Pod sloganom Slovenia. Green. Creative. Smart. sta se na skupnem razstavnem prostoru predstavljala SPIRIT Slovenija in Mestna občina Ljubljana. Predstavljenih je bilo 14 slovenskih nepremičninskih projektov ter Slovenija kot primerna lokacija za tuje investicije. MOL je predstavljala projekte, ki jih izvaja preko javnih naročil: Atletski center Ljubljana, območje mešane rabe Rakova jelša, stanovanjsko sosesko Novo Brdo, Dom za starejše občane Regentova, prenovo SNG Drama ter gradnjo zapora Dobrunje. Vsi projekti so predstavljeni tudi na digitalni interaktivni instalaciji, postavljeni v sklopu razstavnega prostora.. Med projekti NLB je dom za ostarele in geriatrični center ter inovativne rešitve na področju upravljanja nepremičnin. DUTB pa je predstavil zemljišča na Mariborskem Pohorju, kompleks Argolina v Izoli ter zemljišča v Rožni dolini, Podutiku, Želodniku in Sežani. Slovenski razstavni prostor je bil eden izmed najbolj obiskanih na sejmu, največ interesa za investiranje pa je bilo zaznati s strani podjetij s področja logistike in turistične infrastrukture.

Več