Skip to main content

Na navtičnem sejmu METS v Amsterdamu tudi 20 slovenskih podjetij

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Na 30. sejmu navtične industrije in opreme METS (Marine Equipment Trade Show), ki se je danes pričel v Amsterdamu, svoje izdelke in storitve pod okriljem Javne agencije SPIRIT Slovenija na skupnem razstavnem prostoru predstavlja 20 slovenskih podjetij. Sejem velja za največji in najpomembnejši sejem za navtično opremo in opremo marin na svetu, letos naj bi si ga po pričakovanjih organizatorjev ogledalo več kot 23.000 obiskovalcev.

METS – Marine Equipment Trade Show je namenjen predstavitvi izdelkov in opreme s področja navtike. Sejem je predvsem profesionalne narave, saj na njem nastopijo skoraj vsi proizvajalci navtične opreme, obišče pa ga velika večina trgovcev z navtično opremo. To je edini sejem na svetu, ki je specializiran za navtično opremo in na katerem, za razliko od ostalih navtičnih sejmov, ni plovil. Produktne skupine izdelkov na sejmu so: materiali in oprema za gradnjo plovil, električne komponente in navigacijska oprema, svetila, notranja oprema plovil, pogonski agregati ter elementi in naprave in oprema za njihovo vzdrževanje, oprema za hlajenje in prezračevanje, zaščitna oprema, tekstil, izdelki iz platna in drugih materialov ter sorodna oprema, krmilni sistemi in hidravlika, oprema za marine in ostala navtična oprema. V letu 2016 se je na sejmu predstavilo 1471 razstavljavcev iz 49 držav, obiskalo pa ga je skoraj 23.000 obiskovalcev iz 100 držav. Več informacij o sejmu je na voljo na spletni strani: www.metstrade.com

Javna agencija SPIRIT Slovenija skupinsko predstavitev na tem sejmu organizira že peto leto zapored. Tako je konec januarja letos objavila javno povabilo podjetjem za udeležbo na sejmu Metstrade. Na 264 m2 razstavne površine se bo predstavljalo kar 20 slovenskih podjetij, in sicer APLAST, d. o. o., ASTEL d. o. o., CAP, d. o. o., Elektro Štumpfl d. o. o., EMA, d. o. o., FJORD, d. o. o., GS d. o. o., HOMEYACHT Milan Milostnik s. p., HOVERCRAFT d. o. o., IRM d. o. o., LXNAV d. o. o., P TEAM d. o. o., ROTO d. o. o., SAITECH d. o. o., Sandiline d. o. o., Simarine, d. o. o., Spinaker, d. o. o., Steklarstvo Janez Resnik s. p., XLAB, d. o. o. in YACHTING 2000 Sebastjan Bržan s. p.

Več