Skip to main content

Podjetju Špica international podeljena nagrada ITM Izvoznik leta 2017

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Mednarodni izobraževalni program Vodenje izvoznega poslovanja – International Trade Management™ (ITM), ki poteka pod okriljem Javne agencije SPIRIT Slovenija je z včerajšnjo svečano podelitvijo diplom uspešno zaključila že deseta generacija slušateljev. Na dogodku je bil simbolično nagrajen tudi ITM Izvoznik leta 2017, podjetje Špica international, d. o. o., ki je bil izbran med udeleženci prvih osmih generacij programa ITM.

Mednarodni izobraževalni program Vodenje izvoznega poslovanja – International Trade Management™ (ITM), ki poteka pod okriljem Javne agencije SPIRIT Slovenija je z včerajšnjo svečano podelitvijo diplom uspešno zaključila že deseta generacija slušateljev.

Zbrane je uvodoma pozdravila Irena Meterc, vodja sektorja za internacionalizacijo na SPIRIT Slovenija, ki je poudarila, da je »spodbujanje internacionalizacije slovenskih podjetij ena od glavnih nalog agencije, s čimer prispevamo k povečanju in razpršenosti slovenskega izvoza. To dosegamo tudi z mednarodnim izobraževalnim programom ITM. Z odličnimi vsebinami programa skušamo v podjetja 'pripeljati' znanje ter jim s tem prihraniti veliko časa in finančnih sredstev zaradi napačnih poslovnih odločitev. Program udeležence uči pogledati izven okvirov, zaznati poslovne priložnosti in spremembe na trgu. Od leta 2006 se je v programu ITM kalilo že 131 izvoznih managerjev in zaposlenih na izvoznih oddelkih malih in srednje velikih podjetij, ki danes s svojimi novimi znanji in veščinami pomagajo pri načrtovanem in strukturiranem vstopu podjetij na nove tuje trge.«

Več

Video z dogodka