Skip to main content

Uspešen začetek SEEmeet Slovenia 2017

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

V Mariboru poteka dvodnevno poslovno srečanje Jugovzhodne Evrope pod imenom SEEmeet Slovenia 2017- SouthEast Europe Business B2B gathering, ki se ga udeležuje več kot 120 podjetij iz 13 držav.

SEEmeet projekt se je pričel že v letu 2014 in je bil prvič organiziran v Radencih. Osnovni cilj projekta je ponuditi platformo, na kateri lahko podjetja najdejo ali nadgradijo že obstoječe poslovne povezave v Jugovzhodni Evropi in se povežejo z novimi poslovnimi partnerji ter tako dobijo nove poslovne priložnosti. Po izjemno uspešnem dogodku v letu 2014 se je dlje časa pripravljal nov dogodek, ki bi nadgradil že prej opravljeno delo.

Dogodek SEEmeet Slovenia 2017 je prepoznalo tudi Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) ter ga finančno podprlo preko Programa spodbujanja konkurenčnosti Maribora s širšo okolico v obdobju 2013-2018. Na današnji otvoritveni poslovni konferenci je državni sekretar MGRT mag. Aleš Cantarutti v svojem uvodnem nagovoru poudaril pomen poslovnega povezovanja in izrazil upanje, da bodo udeleženci uspeli najti zanesljive in kompetentne nove poslovne partnerje.

Dogodek je podprla tudi Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT Slovenija) in na ta način izpostavila svoje poslanstvo in vlogo, ki jo od ustanovitve uresničuje. Na tiskovni konferenci je Irena Meterc, vodja sektorja za spodbujanje internacionalizacije na SPIRIT Slovenija, izpostavila pomen takšnih poslovnih srečanj kot primer dobre prakse.

Več