Skip to main content

Na forumu o aktualnih razvojnih trendih v lesarstvu

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Lesno predelovalna industrija je globoko v digitalizaciji, je bilo včeraj zvečer slišati na lesarskem forumu z naslovom Napredno v lesarstvu. Na dogodku, ki je potekal v okviru Meseca oblikovanja, so mednarodno uveljavljeni strokovnjaki z različnih področij lesarstva ter predstavniki hitro rastočih lesarskih blagovnih znamk razpravljali o aktualnih razvojnih trendih v lesarstvu.

Lesno predelovalna industrija je globoko v digitalizaciji, je bilo včeraj zvečer slišati na lesarskem forumu z naslovom Napredno v lesarstvu.JAvna Agencija SPIRIT Slovenija je dogodek, ki je pritegnil več kot 100 udeležencev, organizirala skupaj z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo (Direktorat za lesarstvo) ter v sodelovanju z Zavodom Big, Društvom lesarjev Slovenije in drugimi partnerji.

Uvodoma je Marijan Kavran iz Hrvaškega lesnega grozda dejal, da več kot tretjino hrvaškega ozemlja pokrivajo gozdovi, zato je lesna industrija ena izmed temeljnih sektorjev tamkajšnjega gospodarstva. “Hrvaška je tudi četrti svetovni proizvajalec masivnega parketa in ima en odstotek svetovne proizvodnje lesnih peletov.” Izpostavil je, da je celotna lesno predelovalna industrija globoko v digitalizaciji. Razvoj novih tehnologij narekuje tudi razvoj novih orodij v tej industriji, kar pomeni prihranek časa, vse bolj inovativen dizajn in pametne rešitve, novo dobo pa zaznamujejo tudi novi kompozitni materiali in kombinacije lesa z drugimi materiali, pa tudi pametne konstrukcijske rešitve.

Več