Skip to main content

Osem slovenskih podjetij pod okriljem SPIRIT Slovenija na Mednarodni poslovni forum CEE AUTOMOTIVE FORUM 2017 v Prago

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javna agencija SPIRIT Slovenija 16. in 17. oktobra 2017 organizira izhodno gospodarsko delegacijo slovenskih podjetij na Češko. V tem času se bo 13 predstavnikov osmih slovenskih podjetij udeležilo dvodnevnega mednarodnega poslovnega foruma CEE AUTOMOTIVE FORUM 2017 v Pragi in imelo individualne sestanke z vodilnim menedžmentom svetovnih avtomobilskih proizvajalcev in podjetji ter združenj avtomobilske industrije.

 

Mednarodni poslovni dogodek je namenjen poslovnemu mreženju med dobavitelji iz avtomobilskega sektorja in vodilnimi svetovnimi avtomobilskimi proizvajalci, vključno z njihovimi proizvodnimi enotami v SEE regiji, vodilnimi svetovnimi podjetji iz avtomobilske industrije kot tudi z različnimi združenji in institucijami iz avtomobilskega sektorja ali sorodnih področij. Edinstveni strateški dogodek velja za največjo konferenco v SEE regiji na področju avtomobilske industrije, na katerem se predstavljajo, najnovejši trendi, nove strategije, tehnologije, kompetence in razvoj na področju avtomobilske industrije in proizvodnje.

Za vsa sodelujoča podjetja bodo v okviru dvodnevnega mednarodnega poslovnega foruma CEE AUTOMOTIVE FORUM 2017 Praga organizirani vnaprej načrtovani individualni sestanki, podjetja pa si bodo v času foruma lahko tudi sama organizirala dodatna srečanja. Veliko priložnosti za pogovore bo tudi na številnih srečanjih, ki bodo namenjena neformalnemu mreženju med podjetji in udeleženci.

V letu 2016 je bilo na dogodku prisotnih več kot 200 izvršnih direktorjev vodilnih svetovnih podjetij in proizvajalcev iz avtomobilske industrije. Organizatorji tudi letos pričakujejo, da se bo dogodka udeležilo več kot 320 delegatov iz 14 držav, predvsem iz SEE regije, Nemčije in Turčije. Na dogodku so lani med drugim sodelovala naslednja vodilna avtomobilska podjetja in proizvajalci: Skoda Auto, TPCA CZ, GM Poland, JLR, BMW Group, VW Group Purchasing EE, ACEA, Magyar Suzuki, FIAT Automobile, EY, Adam Opel, Plastic Omnium, Ford Otosan, Tatra Trucks, JATO Dynamics, Robert Bosch, FederalMogul, Porsche Engineering, AAA Auto, Ford CZ, Mitsubishi Electric, Grammer, Videoton, Item Industrietechnik, Exact Systems, Bosal, PSA Peugeot Citroën, Brose Gruppe, ZF, Aisin Europe, Toyota MM Europe, PSA Peugeot Citroen CE, MATADOR in druga. 

Pod okriljem SPIRIT Slovenija bo svoje kompetence, proizvode in storitve menedžmentu vodilnih svetovnih avtomobilskih proizvajalcev in podjetjem iz avtomobilske industrije predstavilo 13 predstavnikov osmih slovenskih podjetij.

Več informacij o samem dogodku je na http://www.ceeautomotive.com/.

*****