Skip to main content

Slovenski investicijski projekti so se uspešno predstavili nemški poslovni javnosti

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Pred kratkim se je v Münchnu zaključil največji evropski investicijsko-nepremičninski sejem EXPO REAL 2017, na katerem se je pod okriljem Javne agencije SPIRIT predstavilo sedem tržno najbolj zanimivih investicijskih projektov. Po mnenju nosilcev investicijskih projektov je prisotnost na sejmu nujna tako zaradi promocije kot tudi za ohranjanje in vzpostavljanje stikov z obstoječimi in novimi poslovnimi partnerji.

Med 4. in 6. oktobrom 2017 so se na 88 kvadratnih metrih slovenskega razstavnega prostora v osrednji hali B2-410 pod okriljem SPIRIT Slovenija skupaj predstavljali naslednji tržno najbolj zanimivi slovenski projekti, izbrani na podlagi javnega povabila, in sicer:

-        Edison - Center zelene mobilnosti (HDR naložbe d. o. o.),

-        Vila Balerina (Replika d. o. o.),

-        Maks (prijavitelj: Talos (d. o. o.),

-        Airport Business Park Ljubljana (Raifeisen Leasing d. o. o.),

-        Logistično poslovno proizvodni center Ormož (ABC nepremičnine d. o. o.),

-        Poslovna cona Stara vas (Mestna občina Velenje),

-        Poslovna cona Želodnik (DUTB d. d.).

Slovenski investicijski projekti so se uspešno predstavili nemški poslovni javnostiSejem EXPO REAL v Münchnu poteka že od leta 1998 in velja za najodmevnejši investicijsko-nepremičninski sejem na območju Evropske unije, zato je po mnenju nosilcev investicijskih projektov prisotnost na sejmu nujna tako zaradi promocije kot tudi za ohranjanje in vzpostavljanje stikov z obstoječimi in novimi poslovnimi partnerji.

»Prednosti skupnega nastopa so v povezovanju in skupnem nastopu slovenskih nepremičninskih projektov, ki so v primerjavi z drugimi, na sejmu predstavljenimi projekti manjši, zato je slovenski skupni nastop za potencialne tuje investitorje bolj zanimiv in atraktiven,« je ob tem povedal mag. Matej Skočir, vodja sektorja za spodbujanje tujih neposrednih investicij na SPIRIT Slovenija.

Več