Skip to main content

13 slovenskih podjetij na najpomembnejšem prehrambnem sejmu v Nemčiji

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na mednarodnem sejmu ANUGA, ki med 7. in 11. oktobrom 2017 potekal v nemškem Kölnu. Na najpomembnejšem sejmu s področja prehrambne industrije v Evropi bo svoje izdelke predstavljalo 13 slovenskih podjetij.

 

Sejem ANUGA se odvija vsako drugo leto in je namenjen predstavitvi izdelkov s področja prehrambne industrije. Tako se na sejmu predstavljaji bio prehrambni izdelki (organic), sveži in ohlajeni prehrambni izdelki, meso, zmrznjena hrana, mlečni izdelki, pekarski izdelki, kruh in pecivo, vroči napitki, pijače, zdrava prehrana in ketering. V letu 2015 se je na sejmu predstavilo več kot 7.100 razstavljavcev iz 109 držav, obiskalo pa ga je več kot 158.000 obiskovalcev.
Več informacij o sejmu je na voljo na spletni strani: www.anuga.com

Na skupnem razstavnem prostoru v velikosti 194 m², ki ga v okviru omenjenega sejma zagotavlja SPIRIT Slovenija, svoje storitve in izdelke predstavlja 13 slovenskih podjetij, ki so se odzvala na januarja letos objavljeno povabilo agencije k udeležbi na tem sejmu, in sicer Bimed, d. o. o., Delamaris, d. o. o., GEA, d. d., Incom, d. o. o., Medus hiša, d. o. o., Nimrod, d. o. o., Organika +, d. o. o., Panvita MIR, d. d., Perutnina Ptuj, d. d., Petlja, d. o. o., Pomurske mlekarne, d. d., Smodin, d. o. o. in TOPP, d. o. o. Skupinska predstavitev slovenskih podjetij je umeščena v več vsebinskih segmentov sejma ANUGA, in sicer ANUGA Fine Food, ANUGA Meat, ANUGA Dairy in ANUGA Frozen Food.

Mag. Branko Rojs, Petlja, d. o. o.:Naše podjetje se na sejmu Anuga predstavlja prvič. Predstavljali bomo novo linijo izdelkov Viki - Viki krema in Viki kroglice. Pričakujemo, da bodo novo in privlačno pakiranje naših izdelkov, izboljšana receptura in nov okus spodbudili interes morebitnih poslovnih partnerjev. Od udeležbe pričakujemo nove poslovne kontakte in kasneje začetek poslovanja oziroma prodaje tudi v države izven naše regije. Prednosti skupnega nastopa vidimo predvsem v boljši vidnosti in regijski umeščenosti našega podjetja in naših izdelkov, možni sinergiji med slovenskimi razstavljavci  ter v optimizaciji stroškov.”

Nataša Štruc, ORGANIKA + d. o. o.: “Pod okriljem SPIRIT Slovenija smo se leta 2016 že udeležili sejma SIAL v Parizu in s predstavitvijo na njem dosegli pričakovane cilje. Prednosti skupnih nastopov vidimo predvsem v tem, da sodelujemo tudi z drugimi slovenskimi podjetji, pri čemer gre predvsem za izmenjevanje izkušenj ter morebitno prihodnje sodelovanje. Glavni razlog za nastop na sejmu ANUGA je predstaviti naš ekološki sladoled na rastlinski osnovi, ki ga proizvajamo pod blagovno znamko Indy&Pippa, evropskemu in svetovnemu trgu. Želimo ga predstaviti čim širšemu krogu ljudi, saj verjamemo, da je to najboljši način za prodor na tuje trge. Eden izmed naših ciljnih trgov je tudi Nemčija, kjer je segment ekološke, veganske hrane v porastu.”

Do konca letošnjega leta bodo pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija izvedeni še tri skupinske predstavitve slovenskega gospodarstva na mednarodnih sejmih v tujini, in sicer oktobra na sejmu eMOVE 360 Europe - eCarTEC17 v Münchnu, novembra na sejmu METSTRADE v Amsterdamu in decembra na sejmu AF – L'Artigiano in Fiera v Milanu.