Skip to main content

SPIRIT Slovenija skupaj s podjetji na sejmu 100% Design v Londonu

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Jutri se v Londonu pričenja prestižni oblikovalski sejem 100% Design, na katerem se bo med 20. in 23. septembrom 2017 na skupnem razstavnem prostoru pod okriljem Javne agencije SPIRIT Slovenija predstavljalo tudi sedem slovenskih podjetij.

Fotografija lanskega razstavnega prostora. Arhiv: SPIRIT Slovenija

Sejem 100% Design je namenjen predstavitvi industrijskega oblikovanja, interierjev in sorodnih vsebin. V letu 2016 se je na sejmu predstavilo 365 razstavljavcev iz 39 držav, obiskalo pa ga je več kot 27.387 obiskovalcev. Več informacij o sejmu je na voljo na spletni strani: www.100percentdesign.co.uk.

Gre za nadaljevanje leta 2015 začete zgodbe za povečanje prepoznavnosti slovenskih pohištvenih podjetij in slovenskega oblikovanja kot celote na tujih trgih, ko je SPIRIT Slovenija skupinski nastop podjetij na tem sejmu organizirala prvič. Namen predstavitve je bil Slovenijo predstaviti kot pomembno akterko na področju industrijskega oblikovanja. Slovenski nastop je tedaj požel velik uspeh, zato je agencija zgodbo uspešno ponovila in nadgradila tudi lani, podjetja pa so tudi letos izrazila velik interes za nastop na tem sejmu. Tako se bo letos na skupaj 80 m2 razstavne površine predstavilo sedem slovenskih podjetij, in sicer: Atelje Mali, Jernej Mali s. p., Donar, d. o. o., Gonzaga – Pro, d. o. o., IONEX, d. o. o., Mizarstvo Bolčič, d. o. o., 3S Design d. o. o. in Tapetništvo Luka Debevec, s. p. Slovenski oblikovalski izdelki se bodo predstavili v skupnem paviljonu, ki ga je tako kot za oba prejšnja nastopa na tem sejmu oblikoval Arhitekturni studio Primož Jeza. Oblikovan je na sodoben, brezčasen način, s poudarkom na izdelkih.

Vizualizacija letošnjega razstavnega prostora: Primož Jeza Studio

Več