Skip to main content

Skupna predstavitev slovenskih podjetij pod okriljem SPIRIT Slovenija na sejmu MAISON & OBJET v Parizu

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu MAISON & OBJET, ki bo med 8. in 12. septembrom 2017 potekal v Parizu. Na sejmu, ki se uvršča med vodilne dogodke s področja sodobnega oblikovanja, interierjev in sorodnih vsebin, se bo na 49 m2 razstavnega prostora pod okriljem agencije predstavilo pet slovenskih podjetij.

Utrinek s skupinske predstavitve slovenskega gospodarstva na sejmu Maison & Objet leta 2016.Arhiv SPIRIT Slovenija

SPIRIT Slovenija je januarja letos objavil javno povabilo podjetjem za udeležbo na skupinskem sejemskem nastopu na omenjenem sejmu. Tako se bo na skupnem razstavnem prostoru pod okriljem agencije, na 49m2 razstavne površine, predstavilo pet pohištvenih in oblikovalskih podjetij, in sicer: Donar, d. o. o., MMORE Žiga Lunder, s. p., Mizarstvo Bolčič, d. o. o., PIKKA Design, d. o. o. in 3S Design, d. o. o.

Slovenski razstavni prostor bo na dan odprtja sejma obiskal tudi veleposlanik RS v Parizu, Andrej Slapničar. Za podjetja bodo v sodelovanju z GZS - CEMP in Lesarski grozdom ter Ekonomskim oddelkom na Veleposlaništvu RS v Parizu ter Pariško gospodarsko zbornico organizirana individualna poslovna srečanja z oblikovalskimi studii, dizajnerskimi trgovinami, notranjimi oblikovalci in arhitekti.Udeleženci imajo potrjenih že več kot 25 individualnih sestankov. V sredo, 13. septembra 2017, dan po sejmu pa bo ob sestankih organiziran še seminar na temo smernic francoskega designa, na katerem bo francoska agencija za promocijo designa predstavila trende v pohištveni industriji in notranjem oblikovanju v Franciji.

Več