Skip to main content

Napovedano pestro dogajanje na razstavnem prostoru MGRT v okviru 50. sejma MOS

| Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo na letošnjem Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju pripravljata vrsto zanimivih dogodkov za slovenska podjetja in ostalo zainteresirano javnost, je na današnji novinarski konferenci v Celju poudaril direktor SPIRIT Slovenija mag. Gorazd Mihelič.

Novinarska konferenca pred 50. sejmom MOS v Celju

Kot je dejal, je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo že pred leti sprejelo odločitev, da omenjeni sejem izkoristi za celovito predstavitev programov in aktivnosti, ki jih izvaja samo ali preko svojih institucij ter za vzpostavitev dvostranske komunikacije s podjetniki. Na ta način se namreč lahko izmeri utrip poslovnih subjektov, pridobi povratna informacija, kar ima veliko uporabno vrednost pri pripravi izboljšav ali novih ukrepov pomoči podjetjem oziroma njihovi razbremenitvi v smislu birokratskih ovir.

Tematike, ki se bodo med 12. in 17. septembrom 2017 predstavljale pod okriljem MGRT in njegovih organov oziroma institucij so letos združene v 5 vsebinskih sklopov, in sicer turizem (vlaganje v kadre in predstavitev inovativnih produktov v turizmu),  les (ukrepi za internacionalizacijo, kadri v lesni industriji ter trendi in možnosti razvoja podjetnišva v tej panogi), podjetništvo in tehnologije (oživljanje mestnih središč, žensko in družinsko podjetništvo), notranji trg (predstavitve delovanja in vloga institucij ter predstavitev iniciativ, izboljšav) in predstavitev finančnih spodbud za podjetja.

Poleg mag. Gorazda Miheliča, so na novinarski konferenci sodelovali tudi mag. Robert Otorepec, izvršni direktor Celjskega sejma d. d., Branko Meh, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Ana Mandac, pomočnica ministrice, Uprava za podjetništvo in obrt hrvaškega Ministrstva za gospodarstvo, podjetništvo in obrt, dr. Borut Batagelj, direktor Zgodovinskega arhiva Celje in Jože Kranjec, arhivist Zgodovinskega arhiva Celje.

Uradna otvoritev sejma bo v torek, 12.9., ob 10. uri, v Modri dvorani.

Celoten program dogajanja pod okriljem MGRT je na voljo na naslednji povezavi.