Skip to main content

SPIRIT Slovenija organizira forum Bivanje z lesom - SloWOODlife

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javna agencija SPIRIT Slovenija v okviru aktivnosti za promocijo lesa in lesnih izdelkov organizira forum “Bivanje z lesom – SloWOODlife,« na katerem bodo predstavljeni najnovejši trendi v leseni gradnji in dizajnu. Dogodek bo v sredo, 21. junija 2017, v prostorih Mladinskega hotela Punkl na Ravnah na Koroškem s pričetkom ob 14. uri.

Javna agencija SPIRIT Slovenija v okviru organizirane promocije lesa in lesnih izdelkov z različnimi aktivnostmi krepi zavedanje o lesu in njegovi kulturni razsežnosti ter spodbuja uporabo lesa tako pri gradnji objektov, kot pri uporabi v vsakdanjem življenju ter usmerja pozornost širše domače in tuje javnosti na kakovostno arhitekturo.

Dogodek je namenjen vsem, ki razmišljajo o gradnji in opremi hiše iz lesa, srečujejo pa se s konkretnimi vprašanji glede posebnosti lesa kot gradnika sodobnega doma. Odvijal se bo v mladinskem hotelu Punkl, ki velja za prvi nizkoenergijski mladinski hotel v Sloveniji in je v celoti zgrajen iz lesa. Spodbujanje kulture gradnje z lesom in uporabe lesa pri opremljanju bivalnega prostora je po mnenju organizatorjev lahko učinkovito le tako, da udeleženci dogodka doživijo pristno osebno izkušnjo dotika, vonja in vizualnega ugodja lesenega objekta.

Forum bo spremljala promocijska razstava Bivanje z lesom – SloWOODlife, na kateri bodo prikazane najnovejše reference uveljavljenih graditeljev sodobnih montažnih lesenih objektov in njihovih partnerjev stavbne in notranje opreme. Na ogled bo med 21. in 26. junijem 2017 v lesenem prizidku Oddelka za lesarstvo Biotehniške fakultete v Ljubljani.

Dogodek je brezplačen, za obiskovalce in udeležence bo organiziran tudi brezplačni avtobusni prevoz na kraj dogodka (iz Ljubljane in Maribora). Več informacij o dogodku na www.slowoodlife.si

Organizator dogodka je javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju in s finančno podporo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo – Direktorat za lesarstvo. Koordinator aktivnosti foruma in promocijske razstave je Agencija Lotos.

Program

 

13:00-13.45

Registracija udeležencev predavanj, dobrodošlica s pogostitvijo in ogled objekta Punkl (Gozdarska pot 18, Ravne na Koroškem)

Seznam predavateljev: www.slowoodlife.si

14:00-17:00

Predavanja, nastopi, dialogi

17:00

Zaključek s pogostitvijo in sproščenim druženjem

******