Skip to main content

Slovenski nacionalni paviljon v središču pozornosti na China – CEEC Investment and Trade Expo v Ningbo

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Letos se Slovenija na China – CEEC Investment and Trade Expo, ki se je pravkar pričel v Ningbo na Kitajskem, predstavlja pod sloganom »Slovenija – vaša zelena, aktivna in zdrava partnerica«. Na inovativno zasnovanem paviljonu se pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija se predstavlja 148 izdelki 12 slovenskih podjetij s področja živilsko-predelovalne industrije.

 

Slovenski nacionalni paviljon je postavljen na 120 m2 površine v hali 1 in zasnovan v obliki dvojnega kroga, kar omogoča funkcionalno razstavljanje izdelkov na zunanjem, na notranjem delu pa se odvijajo promocijske in degustacijske predstavitve podjetij in njihovih izdelkov potencialnim kupcem,

Slovenski nacionalni paviljon je postavljen na 120 m2 površine v hali 1 in zasnovan v obliki dvojnega kroga, kar omogoča funkcionalno razstavljanje izdelkov na zunanjem, na notranjem delu pa se odvijajo promocijske in degustacijske predstavitve podjetij in njihovih izdelkov potencialnim kupcem, navdušili pa so tudi predstavnike administracije Vlade Ningbo in njihovega ministrstva za trgovino Ningbo MOFCOM.

Na paviljonu se predstavljajo izdelki naslednjih slovenskih podjetij: ALKOBAP, d. o. o., Fructal, d. o. o., GEA, d. d., Kreativa, d. o. o., KZ Metlika, Pomurske mlekarne, d. d.,  TOPP, d. o. o. Berryshka, Vina Kolar, Uroš Kolar, s. p., Vina Montis, Laura Bordon, s. p. Vina Krapež, Krapež Martin, s. p., Vinakras, z. o. o., Sežana, Vina Zlati Grič, d. o. o., ki jih na kitajskem trgu zastopa podjetje Victoriam d. o. o.. To na celovit način predstavlja slovensko prehrambno ponudbo z natančno izbranimi visoko kakovostnimi prehrambnimi izdelki, ki imajo certifikate za prodajo na kitajskem trgu ter za katere na njem že obstaja ustrezno povpraševanje. S svojim partnerskim kitajskim podjetjem Wenling Ouqi Ltd., ki ima svoj poslovni sedež južno od Ningbo v Zheijang provinci, predstavlja preizkušen in varen model poslovanja na kitajskem trgu. Kitajski javnosti so na ogled mlečni izdelki z ekološko pridelanega mleka, izdelki iz sadja in zelenjave najvišje kakovosti, jedilna olja iz ekološko pridelanih semen in plodov, vina iz različnih geografskih leg Slovenije, ekološko pridelana aronija, ročno izdelana čokolada, sokovi, nealkoholne in alkoholne pijače najvišje kakovosti ter protokolarno vino Ningbo Expo 2017 – slovenski Teran Vinakras Sežana.

Več