Skip to main content

KLS Ljubno med najboljšimi družinskimi podjetji na svetu

| Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Danes je podjetje KLS Ljubno na svetovnem srečanju družinskega podjetništva v Monacu, ki ga organizira mednarodno podjetje EY (Global Family Business Summit), prejelo nagrado odličnosti za družinsko podjetje. S projektom družinskega podjetništva EY Slovenija povezuje slovenske družinske podjetnike z dobrimi praksami v tujini ter promovira uspešna družinska podjetja, projekt pa že vrsto let podpira tudi javna agencija SPIRIT Slovenija.

EY je na svetovnem srečanju družinskega podjetništva v Monacu nagrado za najboljše družinske prakse in družinska podjetja na svetu podelil tudi slovenskemu podjetju KLS Ljubno. Bogomir Strašek, lastnik in direktor podjetja KLS Ljubno, je poudaril, da so v podjetju zelo počaščeni, da so prejemniki nagrade, ki je priznanje za dosedanje delo in dosežke v družinskem podjetništvu v Sloveniji: »Za KLS velja, da nenehno napredujemo. Naše družinsko podjetje sedaj že v veliki meri vodi druga generacija. Zato bomo z delom v prihodnje in našimi poslovnimi rezultati zagotavljali napredek ter krepili značilnosti žlahtnega družinskega podjetništva.«

Podjetje vodi Bogomir Strašek, ustanovitelj, večinski lastnik in generalni direktor, skupaj s hčerama Natašo Strašek, ki je odgovorna za odličnost v komunikaciji in za področje prodaje, ter Barbaro Strašek Mirnik, izvršno direktorico podjetja.

V dveh generacijah na vrh avtomobilske industrije
KLS Ljubno je vodilno podjetje v segmentu izdelave zobatih obročev za avtomobilsko industrijoz več kot 40-letno tradicijo. Obvladujejo več kot 60 odstotkov evropskega in 15 odstotkov svetovnega trga v svoji tržni niši, njihovi izdelki pa so vgrajeni v motorjih več kot 30 največjih avtomobilskih znamk na svetu. KLS Ljubno je po številu zaposlenih eno najbolj robotiziranih podjetij v Sloveniji in širši regiji. 96 odstotkov vseh izdelkov izvozijo, pri čemer postaja Kitajska njihov najpomembnejši trg. V letu 2016 so z 240 zaposlenimi ustvarili kar 42 milijonov evrov prihodkov.

Podjetje vodi Bogomir Strašek, ustanovitelj, večinski lastnik in generalni direktor, skupaj s hčerama Natašo Strašek, ki je odgovorna za odličnost v komunikaciji in za področje prodaje, ter Barbaro Strašek Mirnik, izvršno direktorico podjetja. V podjetje sta vključena tudi zeta, Franci Bevc, odgovoren za razvoj in tehnologijo obročev ter Samo Mirnik, izvršni direktor za proizvodnjo in informatiko.

Več