Skip to main content

Pričela so se podjetniška usposabljanja za brezposelne ženske s terciarno izobrazbo

| Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Javna agencija SPIRIT Slovenija je pričela z novim sklopom podjetniških usposabljanj za brezposelne ženske s terciarno izobrazbo, ki so se pogumno odločile, da stopijo na samostojno podjetniško pot. Lani pilotno izveden program, ki ga agencija izvaja v sodelovanju z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti , Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Zavodom RS za zaposlovanje, se je izkazal za zelo dobrodošlo spodbudo.

 Lani se je usposabljanja udeležilo skupaj 425 udeleženk in prav toliko jih je po končanem dvomesečnem (100 urnem) usposabljanju prejelo tudi certifikat, s katerim so si pridobile pravico do subvencije za samozaposlitev v višini 5000 EUR.

Lani se je usposabljanja udeležilo skupaj 425 udeleženk in prav toliko jih je po končanem dvomesečnem (100 urnem) usposabljanju prejelo tudi certifikat, s katerim so si pridobile pravico do subvencije za samozaposlitev v višini 5000 EUR. Od teh jih je 356 ustanovilo svoje podjetje.

 Že lansko leto je agencija s programom podjetniškega usposabljanja, ki ga je pripravila mag. Mojca Skalar Komljanc, uspešno dopolnila spodbude za samozaposlitev Zavoda RS za zaposlovanje. Subvencija, ki jo zagotavlja Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter dodatno podjetniško usposabljanje, ki ga financira Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo sta se izkazala kot zelo dobrodošla spodbuda.

Na podlagi izjemno pozitivnih odzivov udeleženk lanskega usposabljanja se je agencija skupaj z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti , Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo in Zavoda RS za zaposlovanje odločila, da tudi letos ponudi enak ukrep. »Pričakujemo, da se bo letos samozaposlilo vsaj 400 od 500 kandidatk, ki so se prijavile na podjetniško usposabljanje z namenom pridobitve subvencije za samozaposlitev. Usposabljanja se bodo tudi letos izvajala na petih lokacijah po Sloveniji in sicer v dveh delih: pomladanski del za 250 kandidatk in jesenski del ponovno za 250 kandidatk,« pravi mag. Skalar Komljanc, ki na agenciji vodi omenjeni program.

Spomladanski sklop usposabljanj se je začel 18. aprila 2017 v Ljubljani.

Foto: SPIRIT Slovenija/MSK