Skip to main content

Uspešno zaključen dogodek 500 podjetnic

| Podjetništvo, inovativnost in tehnološki razvoj

Danes je v Grand Hotelu Union potekal dogodek 500 podjetnic, ki ga je finančno podprla tudi javna agencija SPIRIT Slovenija. Rdeča nit letošnjega dogodka je bila Moje podjetje raste, udeležilo pa se ga je več kot 650 podjetnic.

Na letošnjem dogodku je bila izbrana tudi samostojna podjetnica leta. Ta je postala Erika Kostanjšek, s. p., ki je dejala: "Poglejte naokrog, naj vas skozi življenje ne vodi strah, pač pa ljubezen! Dovolite drugim (svojim poslovnim partnerjem in zaposlenim) primeren zaslužek, sicer ne bodo mogli preživeti. Če se bomo obnašali kot na bojnem polju in si rezali prevelike kose pogače, bomo ostali sami. Kdo bo potem prideloval hrano, šival obleko, izdeloval čevlje, s kom bomo živeli in delili radost?!«

Dogodek, ki je potekal že peto leto zapored, je podprla tudi javna agencija SPIRIT Slovenija, ki skupaj z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo tudi v letu 2017 zagotavlja sredstva za spodbujanje ženskega podjetništva. 
 
Več o dogodku 
 
****
V Sloveniji je slabih 14.000 žensk podjetnic, kar je sicer petkrat manj kot njihovih moških kolegov. Za ženske podjetnice velja, da je njihova podjetniška aktivnost bistveno trajnejša od moških, saj jih skoraj polovica posluje že več kot 10 let in kar 90 % vsaj 5 let. Da imajo ženske poseben občutek za podjetništvo kaže tudi uspešnost njihovega poslovanja, saj v učinkovitosti in dobičkonosnosti prekašajo moške s.p.-je. (Vir: analiza Bisnode).

****