Skip to main content

Slovensko sodobno oblikovanje v lesu se predstavlja v Milanu

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Z včerajšnjo svečano otvoritvijo se je v Milanu uradno pričela druga razstava Slovenia Design Showroom Milano 2017 z nazivom "Oblikovanje kot (z)možnost spremembe: Vrhunci slovenskega oblikovanja v lesu". Tako se bo med 3. in 9. aprilom 2017 italijanski strokovni in splošni javnosti predstavljalo 15 izbranih oblikovalskih in arhitekturnih presežkov slovenske lesarske panoge, med njimi tudi nekaj inovacij v svetovnem merilu. Razstava je namenjena krepitvi prepoznavnosti slovenskega industrijskega oblikovanja in arhitekture v lesu ter inovativnih lesarskih izdelkov na italijanskem trgu ter odpiranju vrat novim poslovnim priložnostim podjetjem obeh držav.

Razstava Slovenia Design Showroom Milano 2017 je postavljena na 220 m2 velikem razstavnem prostoru galerije Il Centro Culturale e la Galleria San Fedele, v strogem centru Milana (Piazza San Fedele 4), v nizu izven sejemskih prireditev »Fuorisalone« in Milan Design Week 2017. V tem času v Milanu poteka svetovno znani 56. pohištveni sejem Salone del Mobile Milan 2017). V okviru razstave bo danes tudi okrogla miza na temo »Design, matter of change« (Dizajn, nosilec sprememb) in B2B srečanja s trgovskimi agenti, arhitekti, oblikovalci, italijanskimi podjetji in trgovinami, saj je včeraj v Milano pripotovala 14 članska delegacija slovenskih podjetij in podjetnikov s področja lesno-predelovalne in pohištvene industrije.

Večerne otvoritve Slovenia Design Showroom v Milanu se je udeležilo več kot 100 povabljenih gostov in italijanskih medijev

Več