Skip to main content

Slovenska podjetja zadovoljna z udeležbo na mednarodnem poslovnem forumu v Franciji

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Danes se v Franciji zaključuje 21. mednarodni poslovni forum FUTURALLIA 2017, ki se ga je pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija udeležilo tudi osem slovenskih podjetij. Dogodek je bil namenjen poslovnemu mreženju malih in srednjih podjetij iz vseh sektorjev, ki načrtujejo širitev na nove trge oziroma iščejo nove poslovne partnerje predvsem v Franciji. Slovenski udeleženci so prepričani, da so z udeležbo postavili dobre temelje za nadaljnje poslovno sodelovanje.

 

21. mednarodni poslovni forum FUTURALLIA 2017

Po besedah organizatorjev se je tridnevnega dogodka, ki je potekal med 29. in 31. marcem 2017 v Poiters-Futuroscope udeležilo več kot 400 podjetij iz 28 držav, od tega 190 francoskih, organiziranih pa je bilo več kot 8000 vnaprej dogovorjenih sestankov. Tovrstni dogodki podjetjem omogočajo veliko možnosti za navezovanje stikov in kasneje tudi za sklenitev poslov, zato se jih je SPIRIT Slovenija skupaj s podjetji doslej udeležil že sedem (Irska, Turčija, Mehika, Burkina Fasso, Lyon-Francija, Romunija, Kanada).

SPIRIT Slovenija je januarja objavil povabilo za udeležbo na tem dogodku, na katerega se je odzvalo 8 slovenskih podjetij, in sicer: Le-Tehnika, d. o. o., AS AN, d. o. o., Biodom27, d. o. o., T. L. Sirk, d. o. o., Ionex, d. o. o., H. B. C. d. o. o., Dom decor, d. o. o. in SES Group, d. o. o. Javna agencija SPIRIT Slovenija je na svojem razstavnem prostoru predstavljala slovensko poslovno in investicijsko okolje.

Več