Skip to main content

Slovenia Design Showroom Milano 2017: Slovensko sodobno oblikovanje v lesu kmalu na ogled italijanski javnosti

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javna agencija SPIRIT Slovenija v Milanu organizira drugo razstavo Slovenia Design Showroom Milano 2017 z nazivom "Oblikovanje kot (z) možnost spremembe: Vrhunci slovenskega oblikovanja v lesu". Na razstavi, ki bo med 3. in 9. aprilom 2017 potekala v času milanskega pohištvenega sejma, se bo italijanski strokovni in splošni javnosti predstavljalo 15 izbranih oblikovalskih in arhitekturnih presežkov slovenske lesarske panoge.

Slovenia Design Showroom Milano 2017 je namenjena krepitvi prepoznavnosti slovenskega industrijskega oblikovanja in arhitekture v lesu ter lesarskih inovativnih izdelkov na mednarodnih trgih, hkrati pa slovenskim lesarskim podjetjem odpira vrata za nove posle in omogoča doseganje višje prodajne cene.

Razstava temelji na Slovenski strategiji pametne specializacije in Akcijskem načrtu za povečanje konkurenčnosti gozdno-lesne verige v Sloveniji do leta 2020. V obeh je les opredeljen kot strateška surovina z veliko neizkoriščenega potenciala, lesnopredelovalna industrija pa je umeščena med perspektivne gospodarske panoge z zadostno količino domače surovine. Oba dokumenta med ključne točke postavljata aktivno podporo izdelkom, ki jih slovenska podjetja že uspešno tržijo, in izdelkom z nedvomnim potencialom.

Več