Skip to main content

Slovnska podjetja uspešno predstavila svoje izdelke nabavnikom trgovske verige OBI

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Na včerajšnjem dnevu dobaviteljev, ki ga je organizirala javna agencija SPIRIT Slovenija, je 32 slovenskih podjetij predstavilo svoje izdelke nabavnikom iz podjetja Emil Lux GmbH in si tako povečalo možnosti za vstop na prodajne police trgovske verige OBI v Evropi.

 

Slovenska podjetja so dogodek ocenila kot odlično priložnost za pridobivanje novih kontaktov in kupcev ter širitev prodaje na tuje trge.

Podjetje Emil Lux GmbH je del skupine OBI Holding Group, ki išče dobavitelje izdelkov za celotno mrežo 650 trgovin OBI v Evropi in Ruski federaciji, od katerih jih je več kot polovica locirana v Nemčiji. Po besedah Krzysztofa Dabrowskega, nabavnega specialista iz podjetja Emil Lux GmbH, želijo nabavne možnosti razširiti, zato iščejo dobavitelje tudi v Sloveniji. Odprti so za sodelovanje tako z večjimi, kot tudi manjšimi, fleksibilnimi podjetji, ki lahko dobavijo ustrezne izdelke. Pogovore s slovenskimi podjetji ocenjuje kot zelo uspešne, saj jim je uspelo dobiti dober vpogled v njihovo ponudbo, sledili pa bodo nadaljnji dogovori o poslovnem sodelovanju.

Več