Skip to main content

V torek zvečer bodo znani najboljši tuji investitorji leta

| Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo letos že enajstič po vrsti podelila priznanja najboljšim tujim investitorjem v Sloveniji. Na dogodku, ki bo v torek, 15. novembra 2016, ob 20. uri na Ljubljanskem gradu, bodo priznanja Invest Slovenia FDI Award podeljena najboljšim v naslednjih štirih kategorijah: najboljši zaposlovalec; dolgoročna prisotnost v regiji, uspešni poslovni rezultati in logistični center (hub).

Strokovna komisija, ki je izbirala prejemnike nagrad Invest Slovenia FDI Award, je v ožji izbor vključila zgolj tista podjetja, ki imajo najmanj 50 zaposlenih, poslujejo z dobičkom, imajo visoko bonitetno oceno ter dodano vrednost vsaj 35.000 EUR na zaposlenega, niso zmanjševala števila zaposlenih in niso davčni neplačniki. V izbor so bila dodana tudi podjetja, ki so prejela finančne spodbude iz naslova Javnega razpisa za spodbujanje tujih neposrednih investicij v letu 2011 in 2012, ki ga je izvajala javna agencija SPIRIT Slovenija.

Lani so priznanja prejela podjetja Sogefi Filtration, d. o. o. v kategoriji zaposlovalec in investitor v regiji; Optotek, d. o. o. v kategoriji uspešni poslovni rezultati ter razvojna naravnanost podjetja; Willy Stadler, d. o. o. v kategoriji dolgoročna prisotnost in trajnostna naravnanost podjetja ter Schenker, d. d. v kategoriji logistični center (hub).

                                                                                                        *****